Bakan Kurum uyardı! Ağır hasarlı evlere kesinllikle girilmemeli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum uyardı! Ağır hasarlı evlere kesinllikle girilmemeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asrın felaketinin ardından 12 gün geçti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 38 bin kişi hayatını kaybetti.

Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları yapılan devam eden deprem bölgelerinde vatandaşlar evlerinden tahliye oldu.

84 BİN 726 BİNA YIKIK VE AĞIR HASARLI

Öte yandan depremden etkilenen kentlerde 84 bin 726 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi.

HASARLI EVLERE GİRİLMEMELİ

Çevre, Şehircilik ve İklim  Bakanı Murat Kurum asrın felaketinin 12'inci gününde Adana'da açıklama yaptı.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada ağır hasarlı evlere kesinlikle girilmemesi gerektiğini ifade etti.

684 BİN BİNA İNCELENDİ

Bakan Kurum'un yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Deprem bölgesindeki illerimizde toplam 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölümden oluşan 684 bin 778 binayı inceledik. 332 bin 947 bağımsız bölümden oluşan 84 bin 726 binayı yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik.

Adana'mızda 148 binada bin 602 bağımsız bölümü yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik. Adana’da yeni yerleşim yeri olarak Şambayadı Mahallesini belirledik.

"24 MİLYON İNSANIMIZI ESKİ YAPILARDAN KURTARDIK"

TOKİ ile 1 milyon 180 bin konut yaparak, 20 yılda 3.3 milyon konutu dönüştürüp güvenli hale getirdiklerini dile getiren Kurum şunları söyledi:

Tüm bu çalışmalarla bugüne kadar, 24 milyon insanımızı eski yapılardan kurtardık. Özel sektörümüzün yaptığı yüzbinlerce konut ve etkin yapı denetim sistemimizle bu süreci kararlılıkla yürüttük.

İnşallah bundan sonraki süreçte de aynı anlayış ve yüksek hassasiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Asrın felaketinden sonra 11 ilimizde eş zamanlı olarak cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutunu başlatıyoruz.

İnşallah Mart ayında 30 bin konutun dönüşümünün temellerini atarak inşa, imar ve yeniden ihya sürecimizi başlatacağız. Bu dönüşümle birlikte şehirlerimizin geleceğini, 100 yılını planlayacak ve afetlere karşı dirençli şehirleri hep birlikte kuracağız.

Çevre düzenlemesiyle, parklarıyla, bahçeleriyle, camileriyle ve okullarıyla, sosyal donatı alanlarıyla vatandaşlarımıza yeni yaşam alanlarını 1 sene içinde teslim edeceğiz.