Başkan Ulaş, izinsiz festivali eleştirdi

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ulaş, izinsiz festivali eleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş, dün gece Kanal 23'de Hasan Bak'ın sunduğu Gece Görüşü programına katılarak, Elazığ'da bir AVM'de düzenlenen Moda ve Alışveriş Festivali'nin izin alınmadan yapılmasına sert tepki gösterdi.

Başkan Ulaş, izinsiz festivali eleştirdi

FUARIN YASAL OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Başkan Ulaş, festivalin düzenlenmesini doğru bulmadığını ifade ederek, "Ben bu fuarı doğru bulmuyorum. Biz yaklaşık bir haftadır bunun mücadelesini veriyoruz ve o fuarı da sosyal medyada gördüm. Bu konuda şehrin yetkili makamlarına ulaştım, ismini zikretmediğim bir çok kişiyle mücadelesini verdim. Buna rağmen bu memlekette bu fuar gerçekleşiyor." dedi.

HANGİ MAKAMDAN İZİN ALDINIZ?

Başkan Ulaş, festivalin düzenlenmesi için gerekli izinlerin alınıp alınmadığını sorgulayarak, "14.01.2015 tarihli 6585 sayılı perakende ticaret yönetmeliğine göre bu tür etkinlikler için önce Ticaret İl Müdürlüğü'nden izin alınması gerekmektedir. Sorarım ben bu festivali gerçekleştirenler gerek il müdürlüğümüzde gerekse Valilik makamında gerekse diğer makamlardan izin alındı mı alınmadı mı?" diye belirtti.

SAYIN VALİMİZE BURADAN SESLENMEK İSTİYORUM

Başkan Ulaş, yetkililere yönelik seslenerek, "Sayın valimize buradan seslenmek istiyorum. Biz bunları bir haftadır gündeme getirmemize rağmen yine yetkililerden açık ve net söyleyeyim, konuştuğun zaman seni farklı kelimelerle itham ediyorlar. Ben konuşurken kendi talebimi konuşmuyorum. Ben esnafların şehrin talebini, şehrin isteklerini konuşuyorum. Kimse kusura bakmasın. Basındaki haberlere bakın, başta Sayın Valim olmak üzere sessiz kalındı." dedi.

Başkan Ulaş, izinsiz festivali eleştirdi

TİCARET ODASI BAŞKANINDAN DESTEK GELDİ

Ticaret Odası başkanından gelen destekle umutlandıklarını belirten Başkan Ulaş, "Biz bugün günde dün değil, önceki gün İdris Bey’in açıklamalarıyla beraber biz umut var olduk. Ticaret Odası başkanlığımız lokomotiftir, bunların etkisi bizden daha fazladır." şeklinde konuştu.