Bilal Çoban kurtuluş planlarını açıklamayı sürdürüyor

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, 'Gençlik ve Spor Şehri Elazığ' planını kamuoyu ile paylaştı.

Bilal Çoban kurtuluş planlarını açıklamayı sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“2034 Yılında Elazığ” isimli proje çalışmalarını kamuoyu ile paylaşan HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban bu hafta gençlik ve şehrin sporu ile ilgili sahip olduğu potansiyellerin değerlendirilmesine yönelik projelerini paylaştı.

Çoban paylaştığı proje dosyası ile ilgili yapmış olduğu açıklamada her hafta bir dosya ile kamuoyunun huzuruna çıkarak çalışmalarını şehrin yerel aktörlerinin de dikkatlerine sunduklarını belirtti.

2034 yılında daha farklı bir Elazığ için yola çıktıklarını belirten Çoban bu haftaki dosyalarında Elazığ’ın gençliği ve sporuyla ilgili çalıştıklarını belirterek bu konuda şehrin çok ciddi bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yaptı.

Elazığ’daki bay ve bayan sporcu potansiyelini de değerlendiren Çoban açıklamasında Elazığ Gençlik Spor İl müdürlüğü bünyesinde faal olarak spor yapan 9 Bin 329 erkek ile 10 Bin 622 kadın toplamda ise 19 Bin 951 kişinin spor yaptığına dikkat çekti.

Bunların haricinde yerel yönetimler, kamu kurumları ve özel sektör bünyesinde il ve iller düzeyinde de mevcut spor tesislerinin değerlendirilmesi halinde şehrin bölgede spor merkezi olacağını söyleyen Prof. Dr. Bilal Çoban, şunları kaydetti:

''Geleceğe yönelik olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Nisan 2022 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Elazığ ilinde (il merkezi, ilçe ve beldeler)1 uluslararası gençlik çalışmaları merkezi kompleksi, 1 atletizm pisti, 1 üç poligonlu trap skeet atış alanı, 3 mevcut nizami futbol sahası, 3.250 seyirci kapasiteli spor salonu, 3 spor salonu, 1 gençlik merkezi, 2 kütüphaneli gençlik merkezi, 4 mahalle tipi gençlik merkezi, 39 sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 16 basketbol-voleybol sahası, 3 çok amaçlı mini basketbol sahası, 5 mini basketbol sahası, 1 kapalı tenis kortu, 100 basket potası yapımı, 6 spor tesisinin bakım ve onarımı yapılacak.
2034 yılına kadar Elazığ’da sporun hiçbir problemi kalmayacağı düşüncesinin halka benimsetilmesi gerekmektedir. İlin spor kurumları ve kulüpleri olarak ekonomik problemlerini çözümlendiği, kulüpler olarak taahhüt ettikleri spor branşlarında katılımlarını en üst seviyeye ulaştırdığı, spor ile ilgili kurum/kuruluşlara vizyon sahibi yöneticilerin katılımlarının sağlanması durumunda Türkiye’de ve dünyada Elazığ ili olarak büyük başarılar elde edebilir. 

İldeki antrenörlerin ve hakemlerin eğitim seviyeleri iyileştirildiği takdirde üst kademelerde yer alan vizyon sahibi, uluslararası standartlara uygun antrenör ve hakemlerin olması sağlanabilir. 

Elâzığ ili tesisler konusunda, eksikliklerini tamamlamış, yeni yapılacak tesislerin standartlara uygun, depreme dayanıklı, tesisler hijyenik hale getirilmiş ve uygun araç gereçlerle donatılarak, bütün halkın faydalanacağı bir il olabilir. 

Elazığ’da sporu, hayat için vazgeçilmez bir ihtiyaç ve alışkanlık olarak benimseyen dinamik ve sağlıklı bir toplum yaratmanın gereği olarak kabul etme, bu doğrultuda buradan yetenekli çocukları ve gençleri çıkararak, bunların üst düzeyde elit sporcuları yetiştirmiş bir il olması sağlanabilir.''