Bulgaristan'daki hemşehrimizin yardımına Vekil Keleş yetişti

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da kalp krizi geçiren Elazığlı hemşehrimiz Sadin Üstünkaya'nın yardımına AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş yetişti.

Bulgaristan'daki hemşehrimizin yardımına Vekil Keleş yetişti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya çalışmak için giden Palu Tarhana köyü nüfusuna kayıtlı Sadin Üstünkaya bulunduğu Sofya'da kalp krizi geçirdi. Acil olarak Sofya'yadaki hastaneye kaldırılan Üstünküya'ya burada tüm müdahaleler yapılarak ailesine ameliyat ile Bay-Pass olması gerektiği bilgisi paylaşıldı. Ancak Üstünkaya'nın ailesi Bulgaristan'da ameliyata izin vermeyerek hastalarının Türkiye'ye sevk edilerek ülkesinde ameliyat olmasını talep etti.

Bulgaristan'daki hemşehrimizin yardımına Vekil Keleş yetişti

Hastane yönetimi bu duruma karşı çıkarak Üstünkaya'nın sevk edilmesini onaylamadı. Palu İl Genel Meclis Üyesi Nusret Kaya durumu AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'e ileterek yardım talep etti. Vekil Keleş Sağlık Bakanlığı ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde Elazığlı hemşehrimiz Sadin Üstünkaya'yı bulunduğu Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki hastaneden almak üzere tam teşekküllü ambulans uçak tedarik edildi. Üstünkaya Sofya'dan alınarak tedavisinin yapılması için İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne getirildi.

Bulgaristan'daki hemşehrimizin yardımına Vekil Keleş yetişti

Konu ile alakalı görüştüğümüz Palu İl Genel Meclis Üyesi Nusret Kaya, "Sadin Üstünkaya çok sevdiğimiz bir köylümüz, Bulgaristan'a çalışmak için gitmişti. Orada kalp krizi geçirdiğini ve Sofya'da bir hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Tabi Bulgaristan'daki doktorlar acilen ameliyet olması gerektiğini ve burada bu ameliyatı yapabileceklerini söylediler. Bizler Sadin'in orada değil ülkesinde ameliyat olabileceğini belirttik. Ancak oradaki doktorlar hastayı Türkiye'ye sevk edemiyeceklerini, böyle birşeyin imkansız olduğunu söylerek hastamızın sevkine izin vermediler. Yabancı ülke sonuçta, hiçbir şey bilmiyoruz. Kimseyi tanımıyoruz. O dakikadan sonra elimiz kolumuz bağlandı. Ben durumu vakit kaybetmeden AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş'e ilettim. Konuyu detaylıca anlattım ve kendisinden hastamızın Türkiye'ye getirilerek tedavisinin burada yapılmasını talep ettim. Allah Vekilimizden razı olsun. Vakit kaybetmeden Sağlık Bakanlığı ile gerekli tüm görüşmeleri yapıp tam teşekküllü ve içerisinde konunun uzmanı doktorlar ile birlikte bir ambulans uçak tedariği sağlayarak hemşehrimiz Sadin Üstünkaya'yı bulunduğu Sofya'daki hastaneden alıp İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne getirilmesini sağladı. Allah devletimize zeval vermesin. Bir kez daha ülkemizdeki sağlık alanındaki bu büyük gelişmelere bire bir şahit olduk. Şu süreç bizi bir kez daha gururlandırdı." İfadelerini kullandı.