Cevdet Yılmaz'dan ETSO'ya ziyaret

Eski Başbakan Yardımcısı Kalkınma Eski Bakanlarından Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan'ı ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Cevdet Yılmaz'dan ETSO'ya ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Geçmiş dönemde birlikte çalıştığımız, Başbakan Yardımcılığı yapmış, Kalkınma Bakanlığı yapmış çok Kıymetli Cevdet Yılmaz beyefendi, Kalkınma Bakan Yardımcılığı yapmış Yusuf Coşkun beyefendi, Elazığ Milletvekilimiz Erol Keleş beyefendi, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım beyefendi ve çok kıymetli misafirlerimiz, öncelikle odamıza gerçekleştirdiğiniz ziyaretten dolayı hepinize odam, şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızı bugün burada görünce duygulandım ve keyif aldım. Burada nostalji yapmadan da geçemeyeceğim. Dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım Bey’in, Sayın Cevdet Yılmaz Bey’in, Kalkınma Bakan Yardımcımız Sayın Yusuf Coşkun Bey’in bugün Elazığ’ın 6. Bölge teşviklerinden yararlanmalarında büyük katkıları oldu. Ben tekrar kendilerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyor, en derin saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Cevdet Yılmaz'dan ETSO'ya ziyaret

ELAZIĞ CİDDİ BİR ALTYAPIYA SAHİP

Geçmiş dönemlerde Başkan İdris Alan ile çalışma fırsatı bulduklarını belirten Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Nitelikli sanayinin ve üretimin bölgeye gelmesi anlamında Elâzığ’ın ciddi bir alt yapıya sahip olduğunu söyleyerek: “geçmişte birlikte hizmet etme imkanımız olmuştu çok güzel bir diyaloğumuz olmuştu birlikte Elazığ için defalarca konuşmuştuk. Ticaret Sanayi Odaları önemli gerçekten bir ilin kalkınmasında gelişmesinde çok kıymetli. Elazığ bölgemizin lokomotif merkez illerinden bir tanesidir. Elazığ’da olacak olumlu gelişmeler bütün bölgeyi etkiliyor. Elazığ nitelikli sanayinin bölgemize gelmesi anlamında ciddi bir alt yapıya sahip, çok güçlü bir insan sermayesi var. bütün bunlarla inşallah önümüzdeki dönemlerde yeni yatırımlar görürüz.” dedi.

Seçimlerden sonra birinci önceliklerinin ekonomi olduğunu vurgulayan Cevdet Yılmaz, yeni dönemde yatırımların güçlü şekilde devam edeceğini belirterek: “insanımızın ekonomik beklentilerine cevap vermek, Cumhurbaşkanımız her zaman ifade ediyor; yatırım, istihdam, üretim ve ihracat diyor. Cari açığı da fazlaya dönüştürerek büyümemizi devam ettirmemiz gerekiyor. İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha güçlü bir şekilde yatırımların devam ettiği bir dönem olur. bunun içinde topyekûn kalkınmaya ihtiyaç var. En büyük teşvik huzur, güven ortamıdır. Siyasi istikrarla birlikte huzur güven ortamı, teşvik politikaları bütün bunlarla birlikte yeni bir yatırım dönemine girecek bölgelerimiz buna inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz, Elazığ’ın her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde de desteğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana göstereceğini söyleyerek: “ilk defa bir ikinci tur seçimi yaşayacağız başkanlık anlamında bir ilk yaşayacağız. İki aday kaldı onuda milletimiz gidip özgür iradesiyle huzur ve güven ortamında demokratik olgunluk içinde belirleyecek. Şimdiden hayırlı olsun Elazığ ilk seçimde tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Elazığ halkına şükranlarımızı sunuyoruz. 28 Mayıs’ta da inşallah daha güçlü bir şekilde destek olacaklarına inanıyoruz.” dedi.