Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni Anayasa Sempozyumu'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi'nde düzenlenen Yeni Anayasa Sempozyumu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yeni Anayasa Sempozyumu'nda konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül yönetiminin en büyük hançeri olarak nitelendirdiği 1982 darbe anayasasını eleştirerek, "Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik." dedi.

Yeni anayasa çalışmalarının devam edeceğini belirten Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı hedefimizin unsurlarından biri olan yeni anayasayı milletimize kazandırana kadar çalışmayı, gayret etmeyi, mücadeleyi asla bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, mevcut anayasayı eleştirerek "yamalı bohça" olarak tanımladı ve "İnsanı önceleyen, milletin çeşitliliğini ve zenginliğini yansıtan, toplumun gerisinde kalan değil, topluma dinamizm katan bir anayasa hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, tüm siyasi partilere, sivil topluma ve akademisyenlere yeni anayasa metni için açık bir çağrıda bulunarak "Konuşalım, tartışalım, müzakere edelim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa konusunda parlamentodaki tüm gruplarla görüşmeye hazır olduklarını ve Cumhur İttifakı olarak bu konuda pozitif bir yaklaşım içinde olduklarını vurguladı.