DEVA'dan, Kovancılar ve Palu ilçesine ziyaret

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, il ve İlçe yönetimleri ile birlikte Kovancılar ve Palu ilçesini ziyaret etti.

DEVA'dan, Kovancılar ve Palu ilçesine ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyaretler hakkında açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal " Demokrasi ve Atılım Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak ilçe, belde, köy ve mahalle ziyaretlerimize ara vermeden devam ediyoruz.

İlimizin ve vatandaşlarımızın her alandaki sorunlarını kamuoyuna taşımak, talep ve isteklerini yetkililere duyurmak ve göreve geldiğimizde neler yapacağımızı anlatmak amacıyla elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz .

Bu hafta ziyaret ettiğimiz Kovancılar ve Palu ilçelerimizin en büyük sorunu öncelikle geçim derdi. Her iki ilçemizde de işsizlik ve gelir yetersizliği , insanlarımızın hayat standartlarını ziyadesiyle geriletmiş durumda.

Bölgede yoğun bir şekilde gençlerin umudu başka ülkelerde aradığını görüyoruz, bu sebeple de binlerle ifade edilecek sayıda gencimiz yurt dışına gitmiş durumda. Aslında bu görüntü tüm ülkede karşılaştığımız bir tablo. Bir an önce bu göçü tersine çevirmezsek , ileride telafisi imkansız zararlarla karşı karşıya kalacağız.  

Bunun yanında yine bu ilçelerimizin temel geçim kaynaklarından olan tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan da çok sayıda sorunlar dinledik. Kimisi artık masraflar nedeniyle ekip biçemediğini, tarlasını boş bırakmanın daha kârlı olacağını söylüyor , kimi de hayvanını doyuramadığı için ya sattığını ya da kestiğini söylüyor. İlçeli esnafımız da bitmiş durumda, sattığını yerine koyamayan esnaf , kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Kovancılar ve Palulu hemşehrilerimiz, gerek vekillerin gerekse de belediyenin ilgisizliğinden de fazlasıyla şikayetçi. Geri kalmışlığın sebebi olarak , seçimden seçime kendilerini hatırlayan yöneticileri gösteriyorlar. Bir an önce seçimi beklediklerini ve artık değişimin kaçınılmaz olduğunu açıkça ifade ediyorlar.

Bu kapsamlı programımızda,  her iki ilçedeki vatandaşlarımızdan da gördüğümüz yoğun ilgi ve misafirperverlik nedeniyle bir kez daha kendilerine şahsım ve teşkilatım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kıymetli destekleri ile yönetime geldiğimiz zaman, büyük bir özveri ile çalışıp, özlemini duydukları yaşam standartlarına ulaşmaları için durmadan mücadele edeceğimizi belirtmek istiyorum.