Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Seçiminde

Türkiye'de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy sayma işlemi devam ederken, dünya basını seçimi yakından takip ediyor.

Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Seçiminde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya basını Türkiye’de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy sayma işlemini yakından takip ediyor. Birçok basın kuruluşu seçimle ilgili gelişmeleri okuyucularına anlık veriler ile aktarırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim yarışını önde götürdüğünü belirtti.

"SIKI BİR YARIŞ"

Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu BBC, “İlk sonuçlar, hayal edilenden daha sıkı bir yarış olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullanarak, yüzbinlerce kişinin sandık başında gönüllü olarak görev aldığını aktardı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AVANTAJLI"

Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu Reuters ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmak için avantajlı bir konumda olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidarını uzatabileceğini aktardı.

AP, VERİLERİN FARKLILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

ABD merkezli haber ajansı AP, resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim yarışını önde götürdüğünü belirterek, Anadolu Ajansı’nın (AA) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, ANKA Haber Ajansı’nın ise Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu önde gösterdiğini ifade etti.

"ÇOK FAZLA BEKLENTİ, ÇOK FAZLA BELİRSİZLİK VAR"

Fransa merkezli yayın kuruluşu France 24 ise, oyların yüzde 85’inin sayıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci turu önde götürdüğünü aktararak, Türkiye tarihindeki ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci tura gittiğine dikkat çekti. France 24 canlı olarak yayınladığı haberlerde, Türkiye’de gergin bir ortam olduğunu belirterek, "Çok fazla beklenti, çok fazla belirsizlik var” dedi.
ABD’li haber kanalı CNN, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlarda liderliğini sürdürdüğüne dikkat çekerek, resmi sonuçların Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacağını ifade etti.

"ERDOĞAN İKİNCİ TURDA LİDERLİĞİ ELE ALIYOR"

Katar merkezli bir haber kanalı Al Jazeera, “Erdoğan ikinci turda liderliği ele alıyor” başlığıyla yayınladığı canlı anlatımda, resmi olmayan seçim sonuçlarını anlık olarak okuyucularına aktarıyor.