Elazığ'da 28 Şubat anlatıldı

Elazığ Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarınca Belediye Kongre ve Kültür Merkezi'nde konferans düzenlendi.

Elazığ'da 28 Şubat anlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konferansa konuşmacı olarak katılan TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu 28 Şubat Alt Komisyonu Başkanı Yaşar Karayel, ülkenin bugüne kadar çok sayıda utanç veren darbe girişimlerine sahne olduğunu belirtti.

28 Şubat sürecinde darbecilerin milletin başını türlü türlü sıkıntılara soktuklarını aktaran Karayel, şöyle konuştu:

"Bir metrelik baş örtüsü yüzünden milletin başına olmadık işler açan bu adamlar milletten ne istediler. Onlar bu ülkeyi kalkındırdılar, refaha erdirdiler, bütün alt ve üst yapıları hallettiler, Türkiye'yi bilimle buluşturdular da bacılarımızın kafasında ki bir metrelik bez mi mani oldu. Bunların düşmanlığı aynı zamanda din ve millet düşmanlığıdır. Çünkü kendilerinden başkasının bu ülkede yönetici olmasını istemediler."

Bu ülkede birilerinin bir daha darbeye cesaret edememesi için herkesin birlik ve beraberlik duygusunun kökleşmesi gerektiğini ifade eden Karayel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbenin önüne geçmenin yolu aklımıza mukayyat olacağız, her önümüze düşenin arkasından gitmeyeceğiz, akidemizi sağlam tutacağız, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz. Bu ülkeden başka ülke yok, Türkiye'den başka gidecek yer yok. Herkes buraya sığınabilir ama bu Türk milleti bir yere sığınamaz. Allah'ın izniyle millet olarak her zaman karşılarındayız, milletle beraberiz, bu vatanı, bu toprağı, bu ezanı ve bayrağı asla indirtmeyeceğiz."