Elazığ'daki hasar tespit çalışmaları ne durumda?

Elazığ Valiliği Elazığ'daki hasar tespit çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Elazığ'daki hasar tespit çalışmaları ne durumda?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valiliği, Elazığ’da 27 Hasar Tespit Ekibi ile ivedi ile yapılan çalışmalar sonucunda il merkezinde acil yıkılacak bina kategorisinde tespit edilen 5 bina ile 3 minarenin yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri devam ederken 673 adet binanın hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada; “06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinde meydana gelen depremler sonucunda ilimiz de etkilenmiş olup, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, DSİ Bölge Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü teknik personelinden oluşturulan 27 Hasar Tespit Ekibi ile ivedi olarak çalışmalara başlamıştır. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne verilen dilekçelere istinaden hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

1. İkinci depremde ilimizde tahliye edilen 1 bina yıkılmış olup, enkazı kaldırılmıştır. Enkaz altından 1 polis memuru ve 1 sivil vatandaşımızın cenazesi çıkarılmıştır.

2. Hasar tespitler sonucunda il merkezinde acil yıkılacak bina kategorisinde tespit edilen 5 bina ile 3 minarenin yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri devam etmektedir.

3. Ayrıca hasar tespit ekiplerince 10.02.2023 tarihi itibari ile toplam 673 adet binanın hasar tespit çalışmaları tamamlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.