'Elazığ'ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi'ne dahil edeceğiz'

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut Kanal 23 Deprem Özel Canlı Yayınına katılarak deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Elazığ'ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi'ne dahil edeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut Elazığ ile ilgili çok önemli açıklama yaptı.  Milletvekili Metin Bulut Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi için ön görüşmeleri yaptıklarını dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremi en iyi anlayacak ilin Elazığ olduğunu söyleyen Milletvekili Bulut: “depremzede şehirleri en iyi anlayan illerden birisi Elazığ, 2020 yılında bu felaketi yaşamıştık bizde. Biz bu depremi o gün nasıl bir fırsata çevirebilir ile alakalı şehrin lehine çevirmek için arayış içine girmiştik. Ve o gün bir kentsel yenilenmeyle Elâzığ’ı yeniden inşa ettik. Çok şiddetli bir deprem olmasına rağmen civar illerde yıkımlar olmasına rağmen Elâzığ’da çok şükür sadece boşaltılan bir binanın daha sonradan kontrol amacıyla vatandaşımızın girmesiyle ve yıkılmasıyla 2 vatandaşımızı kaybettik.” dedi.

"ÖN GÖRÜŞMELERİ YAPTIK, ELAZIĞ’I GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ’NE DAHİL EDECEĞİZ"

Elazığ’ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ne dahil etmek için ön görüşmeleri yaptıklarını söyleyen Milletvekili Bulut: “Konuyu ilk başından itibaren ETSO Başkanımızla takip ediyorduk. Birkaç telefon görüşmelerimiz oldu başkanlarımızla. Konunun farkındayız. Burada yapmak istediğimiz Elazığ’ın Genel Hayata Etkili Afet bölgesi ilan edilmesi hususu İnşallah bunu yapacağız. Ön güreşmeleri yaptık. İnşallah bundan muvaffak olacağız vatandaşlarımız rahat olsun. Başkanlarımız, esnafımız haklı. Özellikle Gazi Caddesinde yıkılması gereken yerlerden dolayı bazı dükkanlar kapanmak zorunda kaldı. Bir anlamda Elâzığ’da muhasebeciler o alanda konuşlandığı için ofislerine gidemediler. Bir takım belge düzenlemesinde geç kalındı. Sonuç olarak ben birkaç ön görüşme yaptım, başkanlarımızla ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın özel kalemiyle görüştük. İnşallah Elâzığ’ın hiçbir sıkıntısı kalmayacak.”