Elazığ TSO Meclis toplantısı yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Sedat Karataş başkanlığında gerçekleştirildi.

Elazığ TSO Meclis toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, Başkan İdris Alan ve Meclis üyeleri
katıldı. Başkan Alan “Elazığ’daki tüm parti adayları seçim süreci boyunca istedikleri an konferans salonunu istedikleri an meclis salonunu açarız. Bizim tüm adaylara kapımız açık” dedi.

Oda olarak ilimiz iş dünyasını ileri görütmek adına çalışmaya devam edeceğiz. Toplantının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Sedat Karataş: “Türkiyemizin, Elazığ’ımızın ve Odamızın ana gündem maddeleri, 14 Mayıs tarihinde
gerçekleştirilecek olan Türkiye genelindeki seçimlerdir. Ülkemiz için büyük öneme sahip olan bu seçimler, yurttaşlarımızın geleceğini şekillendirecek ekonomik, sosyal ve siyasi yönden önemli kararlar alınmasına vesile olacaktır.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu süreçte yerel ve ulusal düzeyde üyelerimizin ve sektörlerimizin
çıkarlarını temsil etmeye devam edeceğiz. Oda olarak, seçim dönemi boyunca ve sonrasında ekonomik istikrarı korumak, iş dünyasına güven vermek ve İlimiz iş dünyasını ileri götürmek adına çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile 14 Mayıs’ta Yapılacak seçimlerin ülkemiz ve şehrimiz adına Hayırlı olmasını diliyorum. 

Nisan Ayı toplantımızın konuğu, Bir önceki dönem Elazığ Belediye Başkanımız, AK Parti MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yrd. Sayın Mücahit Yanılmaz. Malumunuz üzere bugün sizlerle şehrin iş insanlarına ve üyelerimize nasıl hizmet ediyorsak geçmiş dönemde de değerli başkanımızla yine bu şehir için hizmeti amaç edinmiştik. Kıymetli başkanımızla birlikte onur ve gururla 5 yıl bu şehirde onlarca yıl kullanılacak eserleri şehrimizin hizmetine sunduk. Bize kendisiyle birlikte çalışma fırsatı verdiği içinde ben kendilerine şahsım adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Bizim tüm adaylara kapımız açık. Manifestomuz ile ilgili kim açıklama yaparsa kim taahhütte bulunursa söz verirse başımız ve gözümüz üzerinde yerleri var..

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan da konuşmasında Elazığ ekonomisi için atılması gereken adımlarla ilgili yayınladıkları manifestoya destek verenlere teşekkür ederek, “İlk defa Memleket Partisi Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Ömer Kan beyefendi bizi televizyonda gündeme getirdi. Sayın  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının Manifestosunu destekliyoruz. Bu manifestoyu biz  iktidara geldiğimizde yapacağız taahhüdünde bulundu. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Birde kıymetli milletvekili adayımız Sayın Mücahit Yanılmaz beyefendi
meclisimize katılıp bu manifesto ile ilgili açıklama yapacak. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Elazığ’daki tüm parti adayları seçim süreci boyunca istedikleri an konferans salonunu istedikleri an meclis salonunu açarız. Bizim tüm adaylara kapımız açık. Manifestomuz ile ilgili kim açıklama yaparsa kim taahhütte bulunursa söz verirse
başımız ve gözümüz üzerinde yerleri var. Bu bağımsız adaylar içinde geçerli ilimizdeki tüm adaylar içinde geçerli. İstedikleri an konferans ve meclis salonumuzu kendilerine açarız. Burada yanlış anlaşılma ve algı olmasın.” diye kaydetti.

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz da, şehrin önünü açacak en önemli unsur yatırımcının kazanmasından memnun olmak olduğunu kaydederek, “meclis toplantısı hayırlara vesile olsun inşallah. Elazığımızın lokomotifi olan bir heyetle bir aradayız. Eğer bir şehrin ticari yapısı sağlamsa, üretimi sağlamsa, imalatı sağlamsa, o şehir ayakta demektir. İhracat yapan kim olursa olsun; o yatırımın, o üretimin, o ihracatın, o istihdamın desteklenmesi önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine inanan bir kardeşinizim. Hem belediye başkanlığım döneminde, hem Ankara'da bulunduğum genel merkezdeki görevim nedeniyle Elazığ’a kim bir yatırım yapmak istemiş ise bizim alanımız ile ilgili her türlü yardımı yapmış ve gereken desteği vermiş bir kardeşinizim. Bu salonda da birçok toplantılar yaptım, Defaatle sizlerle bir araya geldik Gelmeye de devam edeceğiz inşallah. Şehrimizin yatırım hedeflerini ortaya koyarken benim kanaatim odur ki; 1 derecede örnek almamız gereken veya ulaşmamız gereken, şehir bazında bakacak olursak Gazianteptir.

Elazığ Gaziantep'teki Sanayi Bölgesi kadar Sanayi Bölgesi oluşturmalı, ihracatı kadar ihracat oluşturmalı, üretimi kadar üretim oluşturmalı. Biz hedefimizi büyük koyduğumuzda ufkumuz da o derece büyük olur. Bugüne kadar Elazığ Belediye Başkanı sıfatıyla yerel bazda elimizdeki imkanlarla yatırımcılarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Eğer Allah nasip ederse 14 Mayıs'ta milletvekili olursak bu sefer global bazda yatırımcılara yardımcı olacağız. Elazığ'a gelecek olan yatırımların el birliği ile üzerine üzerine gideceğiz. Sayın başkanım benim bu konuda inatçı olduğumu bilir. Ben de başkanımın ne kadar inatçı olduğunu bilirim. Dolayısıyla Elazığ'ın haklarını ve menfaatlerine çıkarlarını hep birlikte kovalayacağız ve sonucunu alana kadar peşini bırakmayacağız.

MANİFESTO’DAKİ BÜTÜN MADDELERİN ALTINA İMZAMI ATARIM

Manifestoyu okurken Lojistik üs maddesine dikkat çektim. biz 2015 yılında Elazığ'ın çevre düzeni planını yaparken İdris Güllüce o dönem bakandı. Sayın Güllüce'ye şehir planını götürdüğümde Malatya, Bingöl, Tunceli çevre planı bitmeden Elazığ'ı imzalayamayız demişti. Ben de dedim ki biz çalışkan bir şehriz. Biz çevre planımızı bitirmişiz. Bizimkisini imzalayın ki aradan çıksın yolumuza devam edelim. Biz 2015 yılında 88 hektarlık alanı lojistik Merkez olarak ayırmıştık. Elazığ'ın konumu gereği lojistik üs olması, olmazsa olmazımızdır. Hem Akdeniz'e hem de Karadeniz'e yakınız. Karadeniz'e yakınlığımızda yapılacak olan Pertek Köprüsü çok önemlidir. İnşallah o köprü yapıldığında, Karadeniz'den Akdeniz'e gitmek isteyenler de Akdeniz'den Karadeniz'e gitmek isteyenler de Elazığ bir üs olarak kullanacaktır. Elazığ tam bir dinlenme ve lojistik merkezidir. Manifesto'daki maddeleri tek tek saymaya gerek yok, fakat şunu söylüyorum ben bu maddelerin altına imzamı atıyorum. İnşallah 14 Mayıs'tan Sonra da Sayın başkanım ile birlikte sizlerle de birlikte bu maddeleri tek tek çözüme ulaştırmak için de varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Ben tekrardan Nisan Ayı Meclis toplantınızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.