Erbakan'dan 5 muhalefet partisine ittifak çağrısı

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, 'CHP dışındaki partilere çağrıda bulunuyoruz gelin bu yanlıştan dönün ve gelin Milli Görüş ilkeleri ve çatısı altında bir ittifak kuralım.' dedi.

Erbakan'dan 5 muhalefet partisine ittifak çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin Antalya'da bir otelde gerçekleştirilen Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı'ndan ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘İktidar böyle de muhalefet ne durumda' diyen Erbakan, sözü 28 Şubat'ta yapılan 6'lı masa toplantısına getirerek, 5 muhalefet partisine şu önemli çağrıyı yaptı:

“28 Şubatçılar, Bilderbergçiler, Chatham House'çular, İstanbul Sözleşmesi severler, yıllarca ekonomiden sorumlu bakanlık yapıp ekonominin bugünkü hale gelmesinde en büyük pay sahibi olanlar, daha şimdiden her hafta İngiliz-Amerikan Büyükelçileriyle bir araya gelenler bir masada toplanmışlar. Erbakan Hocamızın tabiriyle ‘alt alta mı gelelim üst üste mi gelelim, yan yana mı gelelim' bunu tartışıyorlar. Kim üstte olsun, kim altta olsun, kim yanda olsun bunu tartışıyorlar. Buradan CHP dışındaki partilere çağrıda bulunuyoruz; gelin bütün bu yanlışlarınızdan dönün ve gelin Milli Görüş ilkeleri ve çatısı altında bir ittifak kuralım.

Yaşanabilir ve Yeniden büyük Türkiye'nin kurulması için, dış politikada Avrupa'nın G20'nin, ABD'nin peşinden koşmaktan kurtulup D-60 projesini yürütmek için ve ekonomi alanında da borç ve faiz ekonomisi yerine üretim istihdam ihracat odaklı bir ekonomi modeline geçmek için, paylaşımda ve yönetimde adaleti tesis etmek için, önce imtiyazlılar değil önce millet diyen bir iktidarın Türkiye'nin başına gelmesi için geliniz yeni bir ittifak kuralım. Geliniz Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapma planına, 60 sene sonra ülkenin başına CHP'li bir cumhurbaşkanı getirme planına ortak olmayınız.''