Ercan: 'Sivrice, sorunlar yumağı'

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı İş insanı Yüksel Ercan, Sivrice ilçesinde vatandaş ve esnafla bir araya geldi.

Ercan: 'Sivrice, sorunlar yumağı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizmle bir döneme damgasını vuran Sivrice’nin şimdilerde içler acısı bir durumda olduğunu kaydeden Yüksel Ercan, İYİ Parti iktidarında Sivrice’nin özlenen günlerine geri döneceğini söyledi.

ERCAN: SİVRİCELİ ESNAFTA VATANDAŞTA DERTLİ

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Aday Adayı İş insanı Yüksel Ercan, Sivrice ilçesinde esnafın da vatandaşın da dertli olduğunu, ilçenin sorunlarına iktidar partisinin kayıtsız kaldığını ifade ederek açıklamasında şunları söyledi:
“İl, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz ve Sivrice ilçe başkanımızla birlikte ilçe sakinlerimizle bir araya geldik. Bizleri sıcak bir atmosferde karşılayan Sivriceli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. İlçe sakinlerimizin TOKİ'den dolayı çok sıkıntıları var. Ziyaret ettiğimiz her yerde, dokunduğumuz her insanda TOKİ'yle alakalı hakikaten bir bilgi kirliliği var. Kimden bilgi alacaklarını ve kime başvuracaklarından bihaberler.

Dolayısıyla bizler bu konuda nasıl davranacaklarını ve hangi kurumlara gideceklerini söylemeye çalıştık. Kış mevsimi dolayısıyla Sivrice esnafı oldukça zor günler geçiriyor.  İlçedeki kahvehaneler tıklım tıklım dolu ve esnafın hali adeta içler acısı. Girdiğimiz her esnaf işlerinin iyi olmadığını, ekonomik krizin etkilediğini, depremde Sivrice’nin bir göç aldığını söylediler. Bizler de gerek ilçe halkına, gerekse esnafa İYİ Parti'nin ekonomik politikalarını anlattık. Sivrice'nin turizm ilçesi olduğunu ve iktidara geldiğimizde bir fırsat verilirse turizmle alakalı bazı plan ve projelerimizin olduğunu ve Sivrice'nin turizmde hak ettiği yere geleceklerini kendilerine anlattık. İlçe gezimiz sırasında sorunların hepsini not aldık. İYİ Parti iktidarında Sivrice'yi hak ettiği konuma getireceğimizi buradan belirtmek istiyorum.”

MERKEZ İLÇE TEŞKİLAT BAŞKANI SUNKAR: SİVRİCE’NİN GÖRÜNTÜSÜ İÇLER ACISI

İYİ Parti Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Hamit Sunkar ise Sivrice ilçesinin hak ettiği yerde olmadığını, içler acısı bir görüntüsünün olduğuna değinerek açıklamasında şunları söyledi:

“Depremden sonra Sivrice ilçesinde sıkıntılar devam ediyor. Hala daha 69 hak sahibinin nerede ne şekilde ev alacaklarıyla ilgili bir belirsizlik devam ediyor. Yani eski Sivrice ile yeni Sivrice’yi kıyaslamak çok zor. Keşke ilçenin görünümü daha güzel olsaydı. Yetkililerin buraya bir an evvel el atmaları lazım.”

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI FETHİ AHMET DOĞAN: BİRÇOK HEMŞEHRİMİZ GÖÇ ETTİ

Sivrice’de depremden sonra birçok kişinin göç ettiğini ifade eden İYİ Parti Sivrice İlçe başkanı Fethi Ahmet Doğan ise açıklamasında şunları söyledi:

“Depremin vurduğu Sivrice’de birçok ilçe sakinimiz burayı terk etti. İlçenin birçok sorunu bulunmakta.  Özellikle TOKİ konutlarıyla ilgili bilgi kirliliği var. Vatandaş kimin kapısını aşındıracağını bilmiyor. Sivrice’nin hak ettiği günlere kavuşmasını dört gözle bekliyoruz. Onun için İYİ Parti iktidarında bu ve buna benzer sorunların tamamen rafa kaldırılacağına olan inancımız tam. Bu duygu ve düşüncelerle Milletvekili Aday Adayımız Yüksel Ercan ve beraberindeki heyeti Sivrice ilçemizde ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtmek isterim.”