'Esnafımız gün geçtikçe kötüye gidiyor'

Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Türkoğlu, esnafın gün geçtikçe kötüye gittiğini ifade ederek devletin acilen esnafa destek olması gerektiğini söyledi.

'Esnafımız gün geçtikçe kötüye gidiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, “Esnaflarımız sıkıntı süreç yaşıyoruz. Esnaf olarak git gide kötüye gidiyoruz. Esnaflarımızın yüzde 70-80’i çok büyük sıkıntı yaşıyor. Sıkıntılara çare bulunması için konuşmalarımızı yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz. Son gelen asgari ücrete gelen zamla birlikte BAĞ-KUR primlerine zam geldi. Bu zamlar esnafımızı sıkıntıya soktu. Esnafımız evini geçindirmekte zorlanıyor. Esnafımızın; kirası, elektriği, su parası ve BAĞ-KUR primlerini eklersen en küçük esnafın gideri 10.000 TL’dir. Esnafımız bu ciroları yapamıyor. Yapamayınca sürekli olarak geri gidiyor. Bu esnaflarımız işletmelerini kapatırsa işsizliği yüzde 40-50 çıkaracaktır. Biz bunları konuşmayınca esnaflarımızdan tepki alıyoruz. Esnaflarımız BAĞ-KUR primlerinin yüksekliğini neden konuşmuyorsunuz söylüyorlar. Biz sadece derdimizi anlatabiliriz, biz hükümet ya da devlet değiliz. Biz, elimizden geldikçe esnafımızın hak ve hukukunu koruyoruz. Biz esnafımızın yanında olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

''ESNAFIMIZIN ÇOĞU PRİMLERİNİ ÖDEYEMİYOR''

Esnafların çok dertli olduğunu ifade eden Başkan Nizamettin Türkoğlu, “İşler yok. Bir yandan pahalılık almış başını gidiyor. Esnafımız evini geçindiremiyor. Artık esnafımız dükkanını döndüremiyor. Devletimiz, BAĞ-KUR primlerini ve elektrik fiyatlarını aşağı çekerse esnafımız rahat bir nefes alır. Şuanda esnafımızın yüzde 70-80’nı BAĞ-KUR’a borçlu. Küçük esnafımız gün gün eriyor” diyerek sözlerini sonlandırdı