Fazla sosyal medya kullanımı iyiciliği azaltıyor

Doç. Dr. Aylin Tutgun Ünal tarafından geliştirilen 'İyicillik ve Kötücüllük Ölçeği'nde Türkiye, iyicil güçlerin kullanımında sınır puanın altında kaldı.

Fazla sosyal medya kullanımı iyiciliği azaltıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FAZLA SOSYAL MEDYA KULLANIMI İYİCİLLİĞİ AZALTIYOR

Araştırmaya 765 kadın (yüzde 74,4), 258 erkek (yüzde 25,1) katıldı. Yapılan incelemelerde cinsiyete göre bir fark gözlemlenmedi fakat günlük sosyal medya kullanımına göre iyicillik ve kötücüllük algılarının farklılaştığı ortaya çıktı.

Analizlere göre günde 1 saatten az sosyal medya kullananlar ile 4-6 saat ve 7 saatten fazla kullananlar arasında fark bulundu. Günlük sosyal medya kullanımı arttıkça "iyicillik" algı ve tutumları azalıyor. 1 saatten az sosyal medya kullananların iyicillik puanları pozitif yönde anlamlı derecede farklılaşıyor.

Sosyal medya uygulamalarına göre yapılan karşılaştırmada TikTok kullananlar ölçekten en düşük puanı aldı. Yapılan analizlerde, TikTok kullanıcılarının ölçekten aldığı puan Twitter, Instagram, Facebook, LinkedIn kullanıcılarından anlamlı olarak farklılık oluşturdu.

Diğer sosyal medya kullanıcılarının puanları 80 puanın üzerine çıkarken, TikTok kullanıcıları ölçekten sadece 60 puan alarak ortalamanın altında kaldı. Tik Tok kullanıcıları, "Kötücüllükte farkındalık oluşmuş ama ortalamanın altında" olarak değerlendirildi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4