Geri dönüşüm fareleri!

Sıfır atık çerçevesinde ilimizin birçok yerine konulan 'Atık Getirme Merkezleri'ne vatandaşlar tarafından bırakılan malzemeler, sorumsuz atık toplayıcıları tarafından yağmalanıyor. 

Geri dönüşüm fareleri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geri kazanıbilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi amacıyla şehrin belli yerlerine Elazığ Belediyesi tarafından birçok noktaya konulan mobil konteynerler, atık toplama izni olup olmadığı belli olmayan bazı kişiler tarafından içine girip atık malzemelerin alınması suretiyle yağmalanıyor.

DENETİMLER YAPILMADI

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Valiliğinde yapılan bir toplantı ile atık toplayıcılara belirli bir renkte önlük giyinip çalışma bölgeleri belirlenmesine rağmen, yeterli denetim olmaması sebebiyle ne önlükler giyildi ne de denetimler yapıldı.

Elazığ Belediyesi tarafından birçok noktaya konmasına rağmen, yapılan ihale ile atık toplamakla yetkilendirilmiş yüklenici firmanın bu malzemeleri zamanında almaması ve yeterli kontrolleri yapmaması sonucu istenmeyen görüntüler yaşanıyor. 

Gündüz saatlerinde bile pervasızca atık getirme konteynerinin içine giren bazı sorumsuz atık toplayıcılarının görüntüsünü haber merkezimize ulaştıran hemşerilerimiz, bu tür manzaraların yaşanmaması için ilgili firma be yetkililerin daha sık denetim yapması gerektiğini dile getiriyorlar.