GSS borcu olanlara müjde

Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları'nın (GSS) bir kısmı, Meclis'e gönderilen sağlık torba kanun teklifi ile silinecek.

GSS borcu olanlara müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis Genel Kurulu’nda sağlık çalışanlarının özlük haklarında önemli düzenlemeler içeren 14 maddelik kanun teklifi görüşülüyor.

NTV’nin haberine göre teklifin 6 maddesi kabul edilirken geri kalan maddelerin görüşülmesinin de bugün bitirilmesi bekleniyor. Kanun teklifine göre, sağlık borçlarının bir kısmı silinecek.

GSS AFFINDAN KİMLERİ KAPSIYOR?

Borçlarından dolayı sağlık sigortasından yararlanamayan kişilerin 31 Aralık’a kadarki borçlarına ödeme kolaylığı sağlanacak.

Bağ-Kur’luların faydalanamayacağı bu yeni düzenlemeden Sağlık Bakanlığına bağlık sağlık tesislerinde herhangi bir sebeple sağlık sigortasından yararlanamayan ve sağlık hizmeti alan kişiler yararlanacak.

Kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren bir yıllık süre içerisinde GSS borcu olan kişiler borcunun yüzde 50’sini taksitle ya da peşin öderse borçlunun geriye kalan borcu silinecek.

5 BİN TL BORÇLAR SİLİNECEK

GSS borcu 5 bin liranın altında olan borçluların borcu ise kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte tamamen silinecek. Borcunun yüzde 50’si 5 bin liranın altında olan kişilerin durumunda ise borçlarının 5 bin liranın tamamı silinecek, borcun geri kalan kısmı ise tahsil edilecek.

Borcunun peşin ödeyen borçlular hakkında açılan davalar düşecek, borcunu taksitli bir şekilde ödemek isteyenler hakkında açılan davalar ise ödemeler tamamlandığında düşecek.