'HDP ile koalisyon kurmak PKK'ya bakanlık vermektir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net' temasıyla Bursa Gökdere Meydanı'nda on binlerce vatandaşa seslendi

'HDP ile koalisyon kurmak PKK'ya bakanlık vermektir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Zillet ittifakını oluşturan partilerin tek ortak söylemi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’dir. Başka hikayelerini bilen ve duyan yoktur. Kaldı ki anlatacakları hiçbir şeyleri yoktur" diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Dış politikada sınıfta kalmışlardır. Tarihin, gündemin ve gelişmelerin çok gerisine düşmüşlerdir. Ekonomide haksız ve ahlaksız iftiralar dışında dile getirdikleri, umutları sulayacak tek bir şey söylemekten acizlerdir. Faziletleri olmadığı gibi fikirleri de yoktur. Türkiye’ye bağlılıkları, millete sadakatleri çölleşmiş, suyunu çoktan çekmiştir. Zillet ittifakının vaadi Türkiye’yi siyasi istikrarsızlık dönemlerine geri döndürmektir. Hükümet krizlerinin, demokrasi dışı müdahalelerin, yürütmede çift başlılık açmazlarının tekrar doğmasını hedeflemenin dışında telaffuz ettikleri ikinci bir husus yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ucube diyorlar. Tek adam rejimi sözleriyle kara çalıyorlar. Esasen kendilerini anlatıyorlar, aynadaki yansımalarını aktarıyorlar. Nitekim siyasi tarihimizde yaşanmış gerçekler zillet ittifakının yüzünü kızartacak ölçüde başkadır Utanmayan yüzden, yağmur almayan güzden, kalp inciten sözden, fırıl fırıl dönen gözden, tütmeyen bacadan, iki yüzlü dosttan, merhametsiz insandan, vermeden alan elden, dua bilmeyen dilden, şükür bilmeyen kalpten, gerçekleri çarpıdan siyasetçiden Rabbim cümlemizi korusun diyorum. Bakınız, çok partili seçimlerin yapıldığı 21 Temmuz 1946’dan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yönetim hayatımıza resmen girdiği 9 Temmuz 2018’e kadar geçen 72 yıllık zaman diliminde tam 51 hükümet görev yapmıştır. Bu 72 yıl boyunca, 17 koalisyon hükümeti, 6 azınlık hükümeti, 3 darbe hükümeti, 2 de geçici hükümet kurulmuştur. Azınlık ve koalisyon hükümetlerinin ortalama görev süresi 1 yıl 10 gün olmuştur. Kısa ömürlü hükümetler, Cumhurbaşkanı seçiminde yaşanan gerilimler, koalisyon partileri arasındaki kutuplaşmalar, hükümet kurma aşamasındaki anlaşmazlıklar milletimizi sürekli hayal kırıklığına uğratmıştır. Kayıp seneler geleceğimizden çalmıştır.”

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17