Hüda Par çiftçileri ziyaret etti

Fiğ hasadının başlamasıyla birlikte çiftçileri tarlalarında ziyaret eden Hüda Par Kovancılar İlçe Başkanı İsrafil Karamazı, çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Hüda Par çiftçileri ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovancılar Ovasının yağmur suları ile bereketlendiğini dile getiren Karamazı, çiftçiyi ve Kovancılar Ovasını biran önce istediği sulama suyuna kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Kovancılar Ovasının susuzluğundan çiftçinin şikayetçi olduğunu dile getiren Karamazı, “Kovancılar Ovamızda sulama suyu olursa, ürün dekoltesinde yüzde yüz bir verim alınacaktır.

Çünkü çok verimli bir toprağımız var. Yaklaşık 15 yıldır her yıl gündeme geliyor. Özellikle seçim dönemlerinde ovaya su getirileceği konusu artarak daha bir gündeme getiriliyor. Ama nedense bu ovaya bir su veremediler.

Son günlerde bir Köklüce Barajı açıklaması yapıldı. Bizde sabırsızlıkla bekliyoruz. Çiftçilerimizin daha iyi bir verim elde edebilmesi için biran önce bu suyun ovamıza akması lazım.

60 bin dönümlük bu ovaya eğer su verilebilirse ürün dekoltesi en az yüzde yüz artacaktır” dedi. Hüda par Kovancılar İlçe Başkanı İsrafil Karamazı tüm çiftçilere bereketli bir yıl diledi.