İHH'dan yetimler için iftar programı

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği Ramazan ayı münasebetiyle Yetim Biriminin ev sahipliğinde yetimler ve ailelerine yönelik bir iftar programı gerçekleştirildi.

İHH'dan yetimler için iftar programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İHH Yetim Biriminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İHH olarak her yıl geleneksel olarak yetimler ve aileleriyle Ramazan'ın sevincini paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz geleneksel iftar programını bu yıl da gerçekleştirmekteyiz. Bilindiği gibi ‘Dünya Yetimler Günü’ Müslüman ülkelerde her hicri takvime göre Ramazan ayının 15. günü kutlanan, yetim çocukların dünya gündemindeki farkındalığının artmasını amaçlayan özel bir gündür."

Etkinlikte iftar öncesi çocuklara yönelik çeşitli eğlenceler, gösteri ve oyunlar sergilenirken Eğitimci Hacı Ormanoğlu tarafından kaligrafi çalışmaları yapıldı.  

İHH’dan yapılan açıklamada İHH’nın Elazığ’da Ramazan ayında yaptığı bazı etkinlikler hakkında da bilgi verildi. Ramazan ayı süresince İHH tarafından ihtiyaç sahiplerine Elazığ’da 3000 adet gıda kolisi ve 25 kg’lık 1000 adet un yardımı yapıldı. Kovancılar İHH Temsilciliği ise yardımlarını Filistin’e taşıyarak Gazze’de 2500 kişiye iftar yemeği ikram etti.