İHH Elazığ Şubesi depremzedelerin yanında

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi, Malatya'da faaliyetlerini artırarak sürdürüyor.

İHH Elazığ Şubesi depremzedelerin yanında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından tüm ekibi ve imkânları ile deprem bölgesinde arama kurtarma, lojistik, sosyal faaliyetler ve sıcak yemek gibi faaliyetlerle seferber olan İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi, Malatya’da faaliyetlerini artırarak sürdürüyor.

İHH Elazığ Şubesi depremzedelerin yanında

Malatya Organize Sanayi Bölgesinde büyük bir depo ve lojistik merkezi oluşturan ve gelen gıda, yakacak, soba ve hijyen ürünlerini buradan planlı bir şekilde dağıtan İHH Genel Merkezi ile eşgüdüm halinde çalışmalarını yürüten Elazığ Şubesi de Battalgazi Belediye Meydanında kurulan çadır kentte çalışmalarını yoğunlaştırmış bulunaktadır.

İHH Elazığ Şubesi depremzedelerin yanında

Çadır kentte oluşturulan mutfak bölümünde depremzedelere sıcak yemek imkânı sunan İHH Elazığ Şubesi, her gün yaklaşık 1.100 kişilik sıcak yemek çıkarıyor.

İHH’nın kurduğu mutfakta oğlu ile birlikte gönüllü aşçılık yapan dünyanın dört bir tarafındaki faaliyetleri ile sosyal medyada popüler hale gelen Aşçı Fuat Güler, hayırseverlerin katkılarıyla depremzedelere günlük sıcak yemek çıkardıklarını söyledi.

İHH Elazığ Şubesi depremzedelerin yanında

İHH Kovancılar Yetim Birimi Başkanı Bayram Üstünkaya ise yaralar iyileşinceye kadar burada hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

İHH Elâzığ Şube Başkanı Erdal Altunbaş da İHH Elazığ Şubesi olarak Malatyalı kardeşlerimizin sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamak adına kurduğumuz aşevi, gönüllü aşçılar ve çalışanlarla depremzedelerin acılarını bir nebze azaltmaya çalıştıklarını söyledi.

İHH Elazığ Şubesi depremzedelerin yanında

Depremzedelere sosyal yardımlarını da sürdüren İHH Elazığ Şubesi Elazığ Genç İHH Çalışan Gençlik Birimi tarafından Elazığlı gönüllü berberlerin katkılarıyla depremzedelere tıraş olma imkânı sağladı. Battalgazi Belediye Meydanındaki çadır kentte oluşturulan çok amaçlı çadırda Elazığlı gönüllü berberler depremzedeleri tıraş ettiler. 

Gönüllü Berberler Baran Dinç ve Özgür Aydemir böylesine bir etkinlikte görev almaktan ve makaslarını depremzedeler için kullanmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.