İkinci el araç satışında yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren 'İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti' hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yazılı bir açıklama yaptı.

İkinci el araç satışında yeni dönem!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile ilgili sektör paydaşlarının görüş ve katkılarıyla hazırlanan Yönetmelik değişikliğinde öne çıkan hususlar şu şekilde sıralandı:

“İlk tescil tarihinden itibaren altı ay ve altı bin kilometreyi geçmeyen otomobil ve arazi taşıtlarının ticari faaliyet kapsamında satışı önlenmektedir. Oto galeriler, yetkili bayiler ve araç kiralama firmaları ile ticari faaliyet kapsamında ikinci el otomobil ve arazi taşıtı satışı yapan kişiler tarafından 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ilk tescili yapılan otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlaması veya satışı, ilk tescil tarihinden itibaren altı ay ve altı bin kilometre geçmedikçe yapılamayacaktır. Getirilen pazarlama ve satış kısıtlaması 1 Temmuz 2023 tarihinde sona erecektir. Düzenlemenin yürürlük tarihinden önce ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal edenler adına tescil edilen otomobil ve arazi taşıtları 15 Eylül 2022 tarihine kadar herhangi bir kısıtlama olmaksızın pazarlanabilecek ve satılabilecektir.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5