İl Genel Meclisi nisan ayı toplantıları başladı

31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinin ardından, mazbatalarını alan İl Genel Meclis Üyeleri, bugün gerçekleştirilen Nisan Ayı toplantılarının ilk oturumunda bir araya geldiler.

İl Genel Meclisi nisan ayı toplantıları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saat 11.00’de Elazığ İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Nisan Ayı İl Genel Meclisi Toplantısı’nın ilk oturumu Başkanlık Divanı’nın oluşturulmasıyla başladı.

Yönetmelik Gereği en yaşlı üye olan Yavuz Doğdu’nun başkanlık ettiği toplantıda, okunan İstiklal Marşı ve akabinde saygı duruşunun ardından Başkanlık seçimine geçildi.

Gizli oylama usulü ile yapılan seçim sonucunda İl Genel Meclisi Başkanlığına oybirliği ile Ömer Faruk Çelik seçildi.

Yine gizli oylama ile yapılan 1. ve 2. Başkan Vekili seçimleri doğrultusunda 1.Başkan Vekilliğine Eyüp Çelik, 2.Başkan Vekilliğine ise Abbas Yegen seçildi.

Nisan Ayı toplantılarının ilk oturumunda daha sonra ise Asil ve Yedek Kâtip Üyelerinin seçimine geçildi.

Buna göre Asil Katip Üyeliklerine Leyla Yalnıç ve Fatma Yücer, Yedek Katip Üyeliklerine ise Nusret Kaya ve Mehmet Ağın seçildi.

İl Genel Meclisi toplantısında daha sonra ise gündemin 9. Maddesi uyarınca 3 İl Encümen Üyesi seçimine geçildi. Oylama ile yapılan seçimler sonucunda Encümen Üyeliklerine Hacı Ateş, Muhittin Çimen ve Abbas Yegen seçildi.

Nisan Ayı toplantılarına yarın İhtisas Komisyonları ve üye sayılarının belirlenmesi ve diğer gündemlerle devam edilecek.