İnce'den hem CHP'ye hem de Fincancı'ya salvolar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yaptığı açıklamada TSK'ya attığı kimyasal silah kullanımı iftirasıyla gündem olan ve gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı eleştiri yağmuruna tuttu.

İnce'den hem CHP'ye hem de Fincancı'ya salvolar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TSK'ya attığı kimyasal silah iftirasına tepkiler çığ gibi büyürken konuya ilişkin bir açıklama da Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den geldi..

"PKK'YA YAĞCILIK YAPIYOR"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'yi eleştirerek, "Biri çıkıyor, 'TSK kimyasal silah kullandı' diyor. Terbiyesize bak, kimyasal silah TSK'nın envanterinde yok. Hiçbir zaman kullanmamış, PKK'ya yağcılık yapıyor. Hepsine yakışıyor da Atatürk'ün partisine yakışıyor mu? Bence yakışmıyor. Bu yüzden dolayı ben de kendimi oraya yakıştıramadığım için ayrıldım" dedi.

"HAKLI BİR DAVANIN PEŞİNDEYİZ"

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, "TSK kimyasal silah kullanıyor" iddiasını CHP'nin de desteklediğini dile getiren İnce, "Seçimde yüzde kaç alacağımızla ilgilenmiyorum, barajı geçeceğimizi biliyorum, neden ilgilenmiyorum? Çünkü haklı olduğumuzu biliyorum. Haklı bir davanın peşindeyiz, kimsenin hakkını yemiyoruz.

"NE İŞİMİZ VAR LİBYA'DA DEMİYORUZ"

Doğruya doğru, yanlışa, yanlış diyoruz. Mesela 'Ne işimiz var Libya'da' demiyoruz, 'Libya'ya asker gönderin' diyoruz. Niye? Akdeniz'deki hakkımızı korumak için. CHP gibi, 'Azerbaycan'a niye yardım ediyorsun'demiyoruz. Onun için CHP'den ayrıldım zaten. Azerbaycan'a daha fazla yardım edilmesini istiyoruz. Libya tezkeresine İYİ Parti 'Evet' oyu veriyor. CHP 'Hayır' oyu veriyor.

"TERBİYESİZE BAK! ATATÜRK'ÜN PARTİSİNE YAKIŞMIYOR"

Biri çıkıyor, 'Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullandı' diyor. Terbiyesize bak, kimyasal silah TSK'nın envanterinde yok. Hiçbir zaman kullanmamış, PKK'ya yağcılık yapıyor. Hepsine yakışıyor da Atatürk'ün partisine yakışıyor mu? Bence yakışmıyor. Bu yüzden dolayı ben de kendimi oraya yakıştıramadığım için ayrıldım. İnsan üstü bir gayretle çalışacağız. Her gördüğüm insanla konuşacağım. Bir oy bir oydur" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK'ya yakın bir kanalda 'Kimyasal Silah' iftirası ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ni açıktan hedef aldı. daha önce de terör porpagandası yapan Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı. Fincancı bu sabah İstanbul'da gözaltına alındı. Fincancı'nın evinde terör propagandası içeren materyaller ile kalaşnikof silahına ait mermiler bulundu.

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL: GÖZALTINA ALINMASI KABUL EDİLEMEZ

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şebnem Korur Fincancı'ya sahip çıktı. Özel, TSK'ya kimyasal silah iftirası atarak terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan Fincancı'nın gözaltına alınmasını demokrasi ve ifade özgürlüğüne aykırı bulduğunu bildirdi, "Kabul edilemez." dedi.

Özel, Twitter paylaşımında, "Hoşunuza giden konular konuşulabilince değil en aykırı en rahatsız edici görüşler özgürce konuşulabilince buna ifade özgürlüğü diyoruz. Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması ve onun üzerinden TTB'ye yönelik saldırılar demokrasi görüntüsü değildir. Asla kabul edilemez!" dedi.

BİR DESTEK DE ALİ BABACAN'DAN

TSK'yı alçakça hedef alan Fincancı'ya sahip çıkan bir diğer isim de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. Babacan, "Türkiye'nin itibarı Şebnem Korur Fincancı'nın bir konuşmasıyla zedelenmez. Fakat siyasetçilerin verdiği talimatla hareket eden yargının verdiği zararın telafisi imkansız. Fikirlerin doğruluğunu yanlışlığını, özgür tartışma ortamlarında konuşabiliriz. Yargı sopası altında değil." dedi.

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU DA 'KİMYASAL SİLAH' İFTİRASINA SAHİP ÇIKMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gibi PKK'nın kimyasal silah iftirasına sahip çıkmıştı. Tanrıkulu, PKK'nın propagandası olan iftirayı Meclis gündemine taşıyarak araştırılmasını önereceğini ifade etmişti. Tanrıkulu, daha önce de PKK ve benzeri örgütlere verdiği destekle sık sık gündeme gelmişti.