İstiklal Caddesi'nde patlama

Taksim'de henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Çok sayıda yaralının olduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken olay yerine ambulans ekipleri sevk edildi. Olayla ilgili Valilikten ilk açıklama geldi.

İstiklal Caddesi'nde patlama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taksim'in en işlek sokaklarından olan İstiklal Caddesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Meydana gelen patlamada çok sayıda yaralının olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edilirken polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı. İstiklal Caddesi yaya trafiğine kapatılırken olayla ilgili inceleme ise sürüyor.

Valilikten ilk açıklama geldi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ilk açıklamasında;

"Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamaya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Bugün saat 16.20'de İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi hedefine ulaşamayacaktır. Kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak. 6 can kaybı, 53 yaralı var. Milletimiz, İstiklal Caddesi'ndeki olayın faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar.