Karakoçan'da doğal gaz yatırımlarında sona yaklaşıldı

Aksa Doğalgaz'ın Elazığ'ın merkez ilçelerinden Karakoçan'da 20 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı, ilçenin neredeyse dört bir yanı doğal gazla ısınacak.

Karakoçan'da doğal gaz yatırımlarında sona yaklaşıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi Aksa Doğalgaz, lisans bölgeleri arasında yer alan Elazığ’a bağlı Karakoçan ilçesinde yürüttüğü genişleme faaliyetleri ile doğal gazı yaygınlaştırmaya devam ediyor.  

8 bin abonenin doğal gaz konforunu yaşadığı ilçede doğal gaz alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla bu kış Karşıyaka Mahallesi; kamu kuruluşları ve ticari işletmeler doğa dostu ve temiz yakıt doğal gazla ısınmaya başlayacak.

BU KIŞ KEBAN VE BASKİL DOĞAL GAZA KAVUŞACAK

İl genelinde merkez ilçeler Karakoçan, Kovancılar, Palu ve Sivrice’deki vatandaşları doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluşturduklarını ifade eden Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, "Şu an itibarıyla 235 bin 805 aboneye hizmet verdiklerini, Keban ve Baskil ilçelerinde ise altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğinin bilgisini verdi. 2017 Mayıs ayında lisans alanlarına dahil olan Karakoçan ilçesinde 2023 yılı genişleme faaliyetleri kapsamında çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Dündar, “2023 yılında 20 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda sona yaklaştık, Karakoçan’ın neredeyse dört bir yanı doğal gazla ısınacak" dedi.

AYLIK 25 METREKÜP DOĞAL GAZ ÜCRETSİZ

Önümüzdeki kış aylarında Karşıyaka Mahallesi’nin, kamu kuruluşları ve ticari işletmelerinin doğal gazla ısınacağını vurgulayan Dündar, “1 Mayıs 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2024 Mayıs ayına kadar tüketilecek aylık 25 metreküp doğal gazın devlet tarafından karşılanacağının açıklanmasının yanı sıra ısınma mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşlarımızın evlerinde bir an önce doğal gaz konforunu yaşamak istemesinden dolayı kentimizde doğal gaza yönelik önemli bir talep artışı yaşıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızı yoğunluktan etkilenmemeleri ve doğal gaz konforu ile ekonomisinden erkenden yararlanabilmeleri için ofislerimize bekliyoruz” dedi.

AKSA DOĞALGAZ HAKKINDA

Faaliyet alanında yer alan 27 il, 260 ilçe ve beldede yaklaşık 16,6 milyon nüfusa, 6,2 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunmaktadır. Yatırımlarını “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.