Kendi bahçesinden doğal sabunlar

Elazığ Yedigöze köyünde yaşayan Tuba Bahçeci, bahçesindeki sebze, meyve ve bitkilerden 50 çeşit doğal sabun üreterek egzema, sedef ve mantar gibi cilt sorunlarına çözüm sunuyor.

Kendi bahçesinden doğal sabunlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Yedigöze köyünde yaşayan Tuba Bahçeci, 7 yıl önce başladığı doğal sabun üretimiyle aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kendi bahçesinden doğal sabunlar

Kendi bahçesinde yetiştirdiği sebze, meyve ve aromatik bitkilerden yaklaşık 50 çeşit sabun imal eden Bahçeci, özellikle egzema, sedef ve mantara iyi geldiği bilinen menengiç özlü sabunlarıyla öne çıkıyor. Hayvansal yağ kullanmadan atık yağlardan Arap sabunu da üreten Bahçeci, çevreye katkı sağlıyor.

45 çeşit sabun ürettiğini belirten Bahçeci, "Hobi olarak başladığım sabun üretiminde Arap sabunu yaparak devam ediyorum. Egzema için krem ve sabun üretiyorum. En çok talep edilen sabunlardan biri. Atık yağlardan ürettiğim Arap sabunu çevresel ve sağlıksal açıdan faydalı. Atık yağları biriktirerek Arap sabunu üretimime devam ediyorum. Bu işi büyütmek için destek bekliyorum. Sabunlarım vegan ve tamamen doğal" dedi.

Kendi bahçesinden doğal sabunlar

Bahçeci, menengiç özlü sabunun en çok tercih edilen ürünlerinden biri olduğunu belirterek, "Menengiç özü egzema, sedef ve mantara çok faydalı. Bu özden sabun ve krem yapıyorum, egzema için oldukça etkili" diye konuştu.