Kurbanlıklar görücüye çıktı

Elazığ'da Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar görücüye çıktı.

Kurbanlıklar görücüye çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken, Elazığ’da hayvan satış alanlarında yoğun bir hareketlilik yaşanmaya başlandı.

Yurtbaşı beldesindeki çiftlikte sabahın erken saatlerinde başlayan pazarlıklar, akşam saatlerine kadar devam ediyor.

Küçükbaş hayvanlar, kilogramına göre 10 bin ile 20 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Geçen yıla oranla fiyatlarda artış olmasına rağmen, bu yıl küçükbaş hayvanlara olan talep artmış durumda.

Vatandaşlar, bayramın son günlerinde oluşabilecek yoğunluktan kaçınmak için kurbanlıklarını erken almayı tercih ediyor.

"FİYATLAR 10-20 BİN ARASINDA DEĞİŞİYOR"

Besicilik yapan Yiğithan Çopur, kurbanlık alınırken hayvanların küpeli olmasına ve sağlıklı görünmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Çopur, “Kurbanlık satışlarımız başladı. Kurban Bayramı yaklaşıyor, müşterilerimiz gelip kurbanlıklarını işaretleyebilir. Kurbanlık hayvanlarımızın kesimlerini profesyonel kesimhanelerimizde yapacağız. Fiyatlar 10 bin liradan başlayıp 20 bin liraya kadar çıkıyor. Elimizdeki hayvanlar 20 kilogramdan başlayıp 45 kilograma kadar ulaşmaktadır. Hayvanlarımız toklardan ve koçlardan oluşuyor. Müşterilerimiz gelip buradan seçebilirler. Hayvanların kurban olma kriterlerini taşıması gerekiyor. Kör, topal gibi sağlık sorunları olmamalı. Boynunun ucu bile kırık olsa kurban olmuyor. En temiz hayvanları seçmeleri lazım. Çiftliğimize getirdiğimiz hayvanlarda en çok dikkat ettiğimiz özellik, sağlık durumlarıdır. Mutlaka sağlıklı olacaklar, ağzında bir dişi bile eksik olmayacak. Vatandaşlarımızın bu noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Kurban kesiyorlar ve ibadetlerini düzgün bir şekilde gerçekleştirmeleri lazım” dedi.

Talebin arttığını belirten Çopur, "Veteriner eşliğinde hayvanlarımızın bütün kontrollerini yaptık. Hayvanlarımızın satışını başlattık, gelip alabilirler. Müşterilerimizin talebi arttı. Fiyatlar enflasyona göre biraz yükseldi. Yem maliyetlerimiz ve hayvanlara bakım aşamaları süresince çok masraf yapıyoruz. Fiyatlarda biraz artış var. Yine de vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Kesim ücretlerinde ve götürüp teslimatta yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.

Kurbanlık alan vatandaşlardan Yavuz Benek ise, “Çok temiz ve güvenilir bir yer. Her bütçeye uygun kurbanlıklar mevcut. Biz beğendik ve babama da bir kurbanlık seçeceğiz. Geçen yıla göre biraz fiyat farkı var ama burada yardımcı oluyorlar. Ayrıca her bütçeye uygun kurban bulabilirsiniz” diye konuştu.