Milletvekili Açıkkapı: 'Esnafın yanındayız'

AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, esnaf kefalet kredileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Açıkkapı: 'Esnafın yanındayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ esnaflarının esnaf kefalet kooperatiflerinden kullandığı kredilerde yapılan faiz güncellemeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Açıkkapı, yaptığı açıklamada, kooperatiflere gönderilen genelgeyle Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarında bir artış yaşandığını belirtti. Ancak, depremden etkilenen bazı iller ve ilçelerin bu düzenlemeden muaf tutulduğunu ifade etti. 

Açıkkapı, 2020 ve 2023 yıllarında yaşanan depremler sonrası Elazığ'ın ekonomik olarak ciddi yaralar aldığını ve bölge halkının, esnafın halen yaralarını sarmaya çalıştığını vurguladı. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Elazığ’ın afet bölgesi olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Esnaf oda başkanları ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin, yapılan düzenlemeden Elazığ’ın da muaf tutulması için kendileriyle iletişime geçtiğini belirten Açıkkapı, “İlk andan itibaren ilgili bakanlıklarımız ile temas kurarak Elazığ’ımızın muaf tutulan iller arasında yer alması konusunu ilettik,” dedi.

Sürecin takipçisi olduklarını ve Elazığ esnafının mağdur olmaması için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Açıkkapı, "Konuyu yakından takip ederek Elazığ’ımızın ve esnafımızın yanında olmaya, her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.