Milletvekili Bulut duyurdu: 'Yeni bir tesis kazandırıyoruz'

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, hayvancılıkla geçinen göçerlerin talepleri doğrultusunda yeni bir tesis kazandırılacağını duyurdu.

Milletvekili Bulut duyurdu: 'Yeni bir tesis kazandırıyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, yaptığı açıklamada, "Kovancılar İlçemize, Beritanlı Hemşehrilerimizin ve Hayvancılıkla Geçinen Göçer Hemşehrilerimizin Talepleri Doğrultusunda Kışın Kullanılmak Üzere 100.000 Küçükbaş Hayvan Barınma Kapasitesine Sahip Yeni Bir Tesis Kazandırıyoruz!

Milletvekili Bulut duyurdu: 'Yeni bir tesis kazandırıyoruz'

Yaz aylarında yaylalara götürülen küçükbaş hayvan sürüleri sonbaharın gelmesiyle dönüş yapıp, kış ayları ile birlikte bakım ve barınma sorunları yaşıyorlar. Bu sorunlar sektörün verimlilik ve gelişimini olumsuz etkiliyor.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden birisi olan Kovancılar bölgemizin, bu kangren haline gelmiş kışlak sorununu kalıcı olarak çözüyoruz!

Beritan Aşiretine mensup hemşehrilerimiz başta olmak üzere küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan göçerlerin kışlak olarak kullanacağı ve yerleşik koşullarda sürülerinin ihtiyaçlarını giderebilecekleri  toplamda 2500 dönüm arazi üzerinde 100.000 küçükbaş hayvan için barınma kapasitesine sahip yeni bir yapıyı Kovancılar ilçemize kazandırıyoruz.

Tesis içerisinde geçici barınma yerleri, her bir yetiştiriciye özel hayvan çadırları, gözetleme kuleleri, transfer merkezi, hayvan pazarı, veterinerlik hizmetlerinin verileceği tesisler ayrıca hayvan ürünleri satış noktası ve sosyal tesisler bulunacaktır.

Milletvekili Bulut duyurdu: 'Yeni bir tesis kazandırıyoruz'

Tesisin alt ve üst yapısı tüm bu potansiyele uygun yapılacak.

Uygulama projelerinin tamamlanmasının ardından Aralık ayı içerisinde yapım ihalesi gerçekleşecektir.

Bölgemize ve hayvancılık sektörüne hayırlı olsun." İfadelerine yer verdi.