Milletvekili Erol'dan açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Erol'dan açıklamalar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Erol, Elazığ’a gelerek seçim çalışmalarına hız verdi. CHP’nin Elazığ’da açıkladığı projelere değinen Milletvekili Gürsel Erol hem sosyal belediyeciliğe vurgu yaptı hem de belediye yönetiminde birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Erol, belediye seçimlerini kazanmaları durumunda diğer partilerin söylediği gibi belediye binasına kendi parti bayrağını değil Türk Bayrağı asacaklarına dikkat çekti.

"ELAZIĞ'IN DURUMU ORTADA"

Elazığ’da belediye başkan adaylarının seçilmeleri halinde belediyeye kendi bayraklarını asacakları yönündeki söylemlere değinen Erol: “Önümüzde 31 Mart Yerel Seçimleri var. Elazığ tarihinde burada CHP hiçbir dönem belediyeyi alamamış. Her dönem belli bir siyasal düşünce, belli bir gelenek almış. Elazığ’ın durumu ortada. Bir belediye başkanının görevi yalnızca belediyenin yapması gereken hizmetleri yapmak değildir. Bir belediye başkanı aynı zamanda o şehirde yaşayan herkesin belediye başkanı olarak Elazığ belediye binasını herkesin belediyesi yapmak zorundadır. Adayları dinliyorum. Diyorlar ki partimizin bayrağını asacağız Elazığ Belediyesi’ne. Biz Elazığ Belediyesi’ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını asmayacağız. Biz Elazığ Belediyesi’ne Türk bayrağı asacağız ve Elazığ’ı herkesin belediyesi yapacağız.” şeklinde konuştu.

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ŞANS VERİN"

Elazığ’da sosyal belediyeciliği hayata geçireceklerinin altını çizen Milletvekili Gürsel Erol: “Elazığ Belediyesi, ilk defa sosyal belediyecilikle yönetilecek ve Elazığ halkı sosyal belediyeciliğin ne olduğunun farkını yaşayacak. Emeklilerimiz eskiden çocuklarına yardım ederlerdi. Torunlarının ihtiyaçlarını karşılarlardı. Ama şimdi ne yazık ki emeklilerimiz kendi geçiminden aciz duruma düşmüşlerdir. Ankara’da Mansur Yavaş, emeklilerimize belediye bütçesinden katkı sundu. Şimdi biz de diyoruz ki Ankara Belediye Başkanımız Mansur Yavaş gibi Çağlar Başkanımız da Elazığ Belediye Başkanı olunca belediye bütçesinden her ay 2 bin lira emeklilerimize yardım edecek. Elazığ Belediyesi’nin 1 tane kreşi yok. Çocukların eğitimi özellikle 0-6 yaş grubundan başlar. İşte sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birisi daha. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 100 adet kreş yaptı. Elazığ’da kreşler yapacağız. Artık kimse işe giderken çocuğunu, annesinin, babasının yanına bırakmayacak. Kreşe bırakacak ve eğitim öncesi çocuklarımız hayata hazırlanacak. Kırsal mahallelerimizin ekonomilerine katkı vermek için halk ekmek fabrikasını kuracağız.” açıklamasında bulundu.

"ELAZIĞ'IN GELECEĞİ TÜRKİYE'NİN EN YETKİN İNSANLARI İLE PLANLANACAK"

Seçilmeleri halinde nasıl bir yönetim anlayışı ve planlama izleyeceklerine dair ipuçları veren Erol, dinleyenleri heyecanlandıracak şu açıklamayı yaptı: “Biz Elazığ’ın kalkınması için bu kente bir model bir marka değeri kavuşturmak için de Türkiye’nin en yetkin insanlarını buraya getirerek şehri yeniden planlayacağız. Prof. Dr. Naci Görür’ü getireceğiz. Diyeceğiz ki bize şehri depreme dayanıklı bir hale nasıl getiririz? Onunla planlayacağız. Yağmur yağdığında bütün yolların sel baskını tehdidiyle karşılaşması sorununun çözümü bizim İstanbul’da efsane bir bürokrat hemşehrimiz var, İstanbul Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kahraman. Mahmut Bey’i buraya çağıracağız, Elazığ’ın altyapı sorununu çözeceğiz. Dünyada marka olan ve hepimizin onurla yad ettiğimiz, Allah rahmet eylesin Vedat Dalokay, efsane adamdır. Elazığlı hemşehrimiz. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Onun kızı Mimar Belamir Dalokay. Onu da Elazığ’a getireceğiz. Elazığ’ı yeniden planlayacağız. Elazığ; kültürün, sanatın, yaşamın hareketlendiği bir yer olacak. Benim yaş grubum bilir. Biz Elazığ’ı uzay çağına götürmeyeceğiz, Elazığ’ı uçuk kaçık projelerle kandırmayacağız, Elazığ’a metrolar yapmayacağız, Elazığ’ı geçmiş kültürüne geleneklerine geri götüreceğiz. Ne yapacağız? Resmi bayramlarımızı eskiden olduğu gibi Gazi Caddesi’nde fener alaylarıyla kutlayacağız. Sokaklarda kutlayacağız, salonlarda değil.”

"BİZE BİR FIRSAT VERİN"

Açıklamasının devamında Elazığlılara seslenen Erol: “Elazığ’ı her anlamda bir marka değerine kavuşturacağız. Sizden isteğimiz şu: Beni denediniz ve yanılmadınız. Bir milletvekilinin şehre katacağı değerleri gördünüz. Sıra belediyecilikte. Çağlar Başkan’ı seçip bize bir fırsat verin. Biz burada sosyal belediyecilik farkıyla her birinizin hayatına dokunalım. Yaşanabilir bir şehir yapalım ve belediyenin hizmetlerini insanlarımıza getirelim.” şeklinde konuştu.

"İŞE ALIMLARDA TORPİLE SON"

Erol, belediyede işe alımlarda torpil değil liyakatin esas alınacağını belirterek: “Çocuklarımız işsiz. Dayın varsa belediyeye gir. Dayın varsa bakanlıklara gir. Peki dayısı olmayan fakir fukaranın çocuğu ne yapacak? Belediyede bunan sonra dayısı olan işe girmeyecek. Hak eden liyakate göre girecek. Bunun teminatı benim. Siyasi referansla bir tek kişi oraya girerse beni Elazığ sokaklarında gezdirmeyin. Fakir fukaranın çocuğu, hak eden, ihtiyacı olan girecek.” ifadelerini kullandı.

"BELEDİYENİN KAPISI OLMAYACAK"

Milletvekili Erol, açıklamasında son olarak Elazığlı seçmenlerden destek isteyerek: “Belediye Başkan Adayımız Çağlar Bey ile konuşurken bana çok güzel bir düşüncesini ifade etti. Dedi ki “Belediye’de gurubu oluşacak her partiden bir kişiyi başkan yardımcısı yapmak isterim.” Kimse kendisini dışlanmış hissetmesin. İşte bizim belediye başkan adayımızın Elazığ ile ilgili, birlik, beraberlik, kardeşlik duygusunu yaşatma anlayışı bu. Belediye başkanımdan bir söz istiyorum. Belediye başkanının makam kapısı olmayacak. O kapıyı söküp atacaksın. Fakir fukara sana geldiği zaman kapıda karşılayacaksın. Elazığ’a söz veriyoruz. Bize bir şans verin. Elazığ’ı eskiden olduğu gibi Doğu’nun Paris’i yapalım ve herkesin belediyesi yapalım. Ben size güveniyorum. Siz de bana güvenin.” dedi.