Miraç Kandili mesajları

Recep ayının 27'nci gecesine denk gelen Miraç kandili dolayısıyla Elazığ İl Protokolü kutlama mesajı yayımladı.

Miraç Kandili mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ VALİSİ DR. ÖMER TORAMAN 

“Miraç, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimizin, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede semaya yaptığı hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir. Rabbimizin sonsuz rahmet ve hikmetiyle dolu olan bu mübarek gecede öncelikle yüzyılın en büyük afetlerinden biri olan, ilimiz ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbimin rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı bugünlerde, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, dayanışma içerisinde olmalıyız. Yaralarımızı devlet-millet tek yürek olarak el birliğiyle saracağımıza yürekten inanıyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten, beladan ve kazadan muhafaza etsin, bu mübarek gecede rahmet ve mağfirete mazhar olabilmek için ettiğimiz tüm duaları Rabbim kabul eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle başta Elazığlı hemşehrilerimiz olmak üzere, milletimizin ve İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor; bu mukaddes gecenin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa rahmet, bereket ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da ilahi huzura yükseldiği mukaddes ve mucizevi yolculuğunu ifade eden Miraç Kandiline erişmiş olmanın huzuru içerisindeyiz. Ülke olarak yaşadığımız büyük deprem felaketi nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. Milletimizin yüreğinde derin yaralar açan büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde, her zamankinden daha çok kenetlenmeye bir ve beraber olmaya ihtiyaç duyuyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi en güçlü şekilde yaşadığımız bu zorlu süreçte, unutmayalım ki yapılan hayırlar çok daha büyük önem kazanmaktadır. Bu nedenle böylesi faziletli zamanlarda, dayanışma ve yardımlaşmayı daha da artıralım, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirelim. Yüce Rabbimden bu kutlu zaman diliminin yaşadığımız zorlukları aşmamıza ve yaralarımızı sarmamıza vesile kılmasını diliyorum. Yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Rabbim bizlere bir daha böylesine büyük bir felaket yaşatmasın.  Bu vesileyle başta hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, Miraç Kandilinin ülkemizin selametine ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

AK PARTİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ŞERAFETTİN YILDIRIM

“Miraç mucizesinin gerçekleştiği bu manevi gecenin bereketinden nasiplenerek, her zaman birlik, beraberlik içerisinde bu gecenin güzelliğini hayatımıza katarak yaşayalım. Elazığ'ımızın da içerisinde bulunduğu 11 ilde Yüzyılın felaketi diye adlandırdığımız bir deprem yaşadık. Çok fazla canımızı yitirdik, yaralılarımız var, şehirlerimiz tahrip oldu. Bu zorlu dönemde milletimiz her zaman olduğu gibi birbirine kenetlendi ve öylesine güzel bir yardımlaşma seferberliği ortaya çıktı ki inşallah böylece kısa sürede yaralarımızı saracağız. Bu yaşadığımız zorlu süreçte dayanışmayı ve yardımlaşmayı artırarak depremzedelerimizin her daim yanında olacağız. Her zaman ayağa kalkmasını bilen bir millet olarak bu deprem felaketinin üstesinden el ele, omuz omuza vererek geleceğiz. Bu mübarek günün ülkemize sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyor, hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni en içten duygularımla kutluyorum.  Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.  

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İDRİS ALAN

“Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in (S.A.V) Mescid-i Haram’dan, Mescid-i Aksa’ya ve sonrasında Rabbimizin huzuruna çıktığı mübarek güne, Miraç Kandilimize kavuştuk. 6 Şubat tarihinde gerçekleşen şiddetli depremler nedeniyle ülke olarak sımsıkı birbirimize kenetlenerek yaraları sarmaya çalıştığımız bu günlerde; Yüce Rabbimizden böyle mübarek günlerin hürmetine Milletimize sabır, güç, rahmet ve bereket diliyorum. Bu kutlu günler vesilesiyle yaralarımız tez zamanda sarılır, her zaman olduğu gibi daha güçlü bir şekilde ayağa kalkmamız nasip olur inşallah. Yüce İslam ile şereflenmiş bütün kardeşlerimizden ricam; Mübarek Miraç Kandili’nde ellerimizi, canlarından, sağlıklarından, yakınlarından, evlerinden olmuş büyüklerimiz, kardeşlerimiz ve evlatlarımız için semaya kaldıralım, dualar edelim. Rabbim Milletimize bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın. Mübarek Miraç Kandilimiz kutlu olsun” dedi.