Motorine büyük zam geliyor

Motorine 2,03 TL zam gelmesi bekleniyor.

Motorine büyük zam geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akaryakıt fiyatlarında sürekli dalgalanma devam ediyor ve motorin kullanıcılarına yeni bir zammın haberi geldi. 13 Eylül (yarın) itibariyle motorine 2,03 TL'lik bir zam yapılması bekleniyor.

Türkiye'deki akaryakıt fiyatları, dünya petrol üreticilerinin stoklarını ve üretim kararlarını takip ediyor. Suudi Arabistan, petrol üretimindeki kesintiyi sürdüreceğini açıkladı ve 1 milyon varil gönüllü üretim kesintisini yıl sonuna kadar sürdürecek.

Bu gelişmelerin etkisiyle Brent petrolün varil fiyatı artmaya devam ediyor. 90,89 dolara ulaşan Brent petrol fiyatları, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına yansıyor ve motorin kullanıcılarını yeni bir sıkıntı bekliyor.

Motorin fiyatlarının ardı ardına gelen artışlarına karşılık, benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Ancak, motorin fiyatlarındaki bu son zam ile birlikte motorin litre fiyatı 40 TL sınırını aşıyor.

Bu zamla birlikte, İstanbul'da motorin litre fiyatı yaklaşık olarak 40,03 TL, Ankara'da 40,57 TL ve İzmir'de 40,74 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Motorin kullanıcıları, yakıt masraflarındaki bu artışa hazır olmalı.