Öğrenci seçme sınavı başvuruları başladı

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu ( hafızlık proje okulu) 5.sınıfına öğrenci seçme sınavı başvuruları başladı.

Öğrenci seçme sınavı başvuruları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu’nda 5. sınıf öğrencileri için öğrenci seçme sınavı gerçekleştirilecek. Yazılı sınav ön kayıt başvuruları 27 Mart- 30 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacak.

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kenan Şeker yaptığı açıklamada; "Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu bir devlet okuludur. Özel Program ve proje uygulamaktadır. Hem hafızlık hem de akademik eğitim öğretimi birlikte vermektedir. Proje okulu olduğundan dolayı sadece sınavla sınırlı sayıda öğrenci almaktadır.

Okul web sitesinde yayımlanan öğrenci seçme kılavuzu doğrultusunda yen öğrenci alımı yapacaktır. Buna göre yazılı sınav ön kayıt başvuruları 27 Mart- 30 nisan 2023 tarihlerinde okul web sitesindeki elektronik form doldurularak yapılacaktır. Yazılı sınav kesin kayıt işlemleri için 02- 18 Mayıs 2023 tarihleri arasında okul müdürlüğüne velinin şahsen başvurarak sınav giriş belgesini alması gerekmektedir.

Yazılı sınavda ilkokul 4.sınıfın sadece birinci dönem ders konularından Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden toplamda çoktan seçmeli olarak 50 adet soru sorulacaktır.

Yazlı sınav sonucundaki sıralamaya göre kız öğrencilerde ilk 40’ta yer alanlar ile erkek öğrencilerde ilk 40’ta yer alanlar Temmuz ve ağustos aylarında temel hafızlık eğitimine tabi tutulacaklarıdır. Temel hafızlık eğitimi sonucunda yapılacak olan sözlü sınav neticesinde yazılı ve sözlü sınav ortalama sırasına göre kız öğrencilerde ilk 24’te yer alanlar ile erkek öğrencilerde ilk 24’te yer alanların okula kesin kayıtları yapılacaktır.

Öğrenci Veli adaylarının okul web sitesindeki haber ve duyuruları takip etmeleri, sınav başvuru takvimine göre hareket etmeleri önemle duyurulur." ifadelerine yer verdi