Protokolden '19 Mayıs' mesajları

Elazığ Protokolü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayımladı.

Protokolden '19 Mayıs' mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ VALİSİ DR. ÖMER TORAMAN

“19 Mayıs 1919, Millî Mücadele için ilk adımın atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, karanlık dönemin aydınlık günüdür. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün azim ve kararlılıkla başlattığı, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri ve milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır. Kurtuluş Savaşı’ndan cumhuriyete uzanan bu destan, sadece yüce milletimizin değil bütün mazlum ve mağdur milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır. Sevgili Gençler, Sizler ülkemizin en değerli varlıkları, geleceğin umutlarısınız! Aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ‘Bütün ümidim gençliktedir!’ diyerek, bugünü Türk gençliğine armağan etmiştir. Kendinize güvenin ve ülkemize faydalı olacak çalışmalar yapın. Her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, içinde bulunduğumuz yüzyılın Güçlü Türkiye’si sizlerin omuzlarında yükselecektir. Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizi her türlü ihanet ve düşmanlıktan koruyacağınıza, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağınıza olan inancımız tamdır. Türkiye Yüzyılı, istiklalin, istikbalin ve gençlerin yüzyılıdır. Devlet ve millet olarak sizlere her daim güveniyor, başarılarınızla gurur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; sevgili gençlerimizin, aziz milletimizin ve tüm Elazığlı hemşehrilerimizin “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı” kutluyorum” dedi.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ

“İstiklal mücadelemizin sembol günü olan 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Yüce Türk Milleti'nin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 104. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Vatanına, istiklaline, milli ve manevi değerlerine uzanan tehditlere canı pahasına karşı koyan aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi ile genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle tek vücut olarak birbirine kenetlenmiş, bu var oluş mücadelesini yedi düvele karşı kazanılan büyük zaferle taçlandırmıştır. Atatürk’ün her konuda güvendiği ve bugünü bayram olarak armağan ettiği Türk Gençliği, ecdadımızın büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklar sonucu bağımsız kılarak bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi, ecdadının güvenine layık olarak şanlı tarihimizden aldıkları güç ve ilham ile her alanda çok daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancımız tamdır.  Geleceğimizin teminatı değerli gençler; Sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim almanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

MHP ELAZIĞ İL BAŞKANI YUNUS BAL

“İstiklal Savaşımızın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919 tarihi, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Aziz Türk Milleti, dört nala gelip uzak Asya’dan bir kısrak başı gibi Anadolu’ya uzanmış ve bu toprakları ilelebet yurt edinmiştir. Tarihinde hiç esaret görmemiş bir millet olarak, bağımsızlığına vurulmak istenen zincirleri, İstiklal Şairimizin mısralarında vücut bulduğu gibi “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım” nidasıyla Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı İstiklal Meşalesini sahiplenmiş ve 19 Mayıs 1919 tarihi Aziz Milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuştur. İstiklal Savaşımızı zafere taşıyan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, bugün de devletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmemiz için bize ilham ve güç vermektedir. Sevgili Gençler, İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs gününün sizlere armağan edilmesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz milletimizin sizlere verdiği değerin ve duyduğu güvenin bir göstergesidir. Sizler Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılarak kurtuluş vesilesi olan millî birlik ve beraberlik ruhuyla, geleceğin sorumluluğunu yüklenebilecek nitelikte ilim ve irfanla donanmış bireyler olarak yetişecek ve yeryüzünü imar etme şuuruyla daha güzel bir dünya kuracaksınız. Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu mukaddes emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen vazifenizdir. Bu konuda sizlere güveniyor ve yarınlara umutla bakıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle '19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

DEVA PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI AV. MEHMET KANGAL

“Türk ve dünya tarihine yön vermiş, istiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs 1919 Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde tüm yokluklara rağmen iman, azim ve heyecanla kenetlendiği önemli ve tarihi bir gündür. Bu mücadeleyle milletimiz, düşman boyunduruğu altına girmeyi reddederek, hürriyeti tercih etmiştir. Yokluk ve bütün imkansızlıklar altında milletçe verilen bu önemli ve büyük mücadele azim ve kararlılıkla sonuçlanmış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tarihte eşine az rastlanır bir duyguyla savunulmuştur. Bağımsızlığını büyük bir mücadele ile kazanan bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olanlar da geleceğimiz olan gençlerimizdir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak ise en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Bu tarihi günün yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve gururu ile , bağımsızlık savaşımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, kurtuluş savaşı şehit ve gazilerimizi, devlet, millet, dini ve canından aziz bildiği vatanı için gözünü kırpmadan şehadete koşan vatan evlatlarını rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum” dedi.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ ABDULSAMET EREN

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderlik ettiği ve bütün milletimizin can pahasına destek verdiği İstiklal Mücadelemizin başlangıç noktası Samsun’da ilk adımın atılmasının üzerinden tam 104 yıl geçti. O gün Samsun’dan yayılan ateş bütün memleketi sararken, yüreği istiklâl aşkı ile çarpan her bir vatan evladı aşkla, inançla, ümitle bu kutlu mücadelenin bir neferi oldular. Vatanın çiğnenmesine izin vermediler ve işgalci emperyalistleri dize getirdiler. Bu ülkenin genç nesilleri, Cumhuriyetimize, istiklâlimize, hukuka, demokrasiye sadakatle sahip çıkmakta, adalet ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünya için var güçleriyle çaba göstermektedirler. Türkiye’nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle geleceğe yürüme, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Türkiye’nin yarınları olan gençlerimiz için gece gündüz çalışmakta, onların en iyi şekilde yetişmesi için her türlü imkânı hazırlamakta kararlıyız. Bunu yaparken, nesillerimizin geçmişleriyle, ecdadımızın mirası olan medeniyet mirasımızla bağlarını güçlendirmeyi de çok önemli bir görev kabul ediyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki; bir toplumda genç nesiller geçmişinden habersiz, temel değerlerine ve geleneklerine yabancı yetişirse, o ülke kendine sağlam bir gelecek inşa edemez. Bizler adaleti, hakkaniyeti ve merhameti esas alan, her insanın hukukunu gözeten, büyük medeniyetler kurmuş, insanlığa örnek şahsiyetler yetiştirmiş bir geleneğin takipçileriyiz. Bizler tarihe yön vermiş muhteşem bir geleneğin varisleriyiz. Geçmişten aldığımız bu zengin insanlık mirasını geleceğe taşıma mesuliyetini omuzlarımızda hissediyor, gençlerimizi yarınlara en güçlü şekilde hazırlamanın gayretiyle çalışıyoruz. Bu duygularla, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Spor Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için fedakârca mücadele eden bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

BASKİL BELEDİYE BAŞKANI İHSAN AKMURAT

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan etmiştir. Tüm gençlerin bayramını kutluyorum. Başta Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, şehit ve gazileri saygı ve şükranla anıyorum.” dedi.

AK PARTİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ŞERAFETTİN YILDIRIM

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da aziz milletimizin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 104. yıldönümünü, “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” coşkusu içinde, hep birlikte kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı aziz milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. İşgal kuvvetlerini vatanımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın doğduğu 19 Mayıs, aynı zamanda aziz milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her şartta sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 104 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da ateşlenen meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmekte; bu ışığı yarınlara taşımak için hepimize özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

İYİ PARTİ ELAZIĞ İL BAŞKANI SERVET GÜRGÖZELER

 

“Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 104. Yıldönümü, ulusumuza kutlu olsun! Tam 104 yıl önce 19 Mayıs 1919’da, bir ulus, Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarının öncülüğünde kendi kaderine el koyarak, var olma mücadelesini başlattı. Ülkenin kurtuluşunun ancak ulusla birlikte başarılabileceğini gören Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışı; bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur. 19 Mayıs, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz” dedi.