'Siyasiler, Elazığ için kafa yorsunlar'

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, 'Hasan Bak ile Şehir Masası' programında Son Dakika 23'e özel açıklamalarda bulundu.

'Siyasiler, Elazığ için kafa yorsunlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, insanın en büyük vazifesinin şehri güzelleştirmek, topluma zarar vermeyecek yaşam standardı geliştirmek olduğunu belirterek 2014 Türkiye Yerel Seçimlerinde Elazığ’ın her mahallesindeki sorunları proje haline getirdiklerini ve bu belgelerin içerisinde hepsinin çözümlerinin, ne kadar gideri olacağının da yazılı olduğunu söyledi. 

Dönemin kazanan belediye başkanına bu projeleri verdiklerini anımsatan Bilal Çoban ''Bu bir emek. Bu şehrin çocukları için verilmiş bir emek. Para karşılığında yaptıramazsınız, duygusal anlamda yapılmış bir emek. Biz seçimi kaybedince götürdük o günün şartlarında kazanan arkadaşımıza tebliğ ettik.'Bu şehrin çocukları bir araya gelerek bu projeyi hazırladılar. Siz de Allah’ın izniyle belediye başkanı oldunuz. Sizinmiş gibi, hiç bize davet göndermenize, selam vermenize ya da itibar göstermenize gerek yok. Bu sizindir.' deyip çıkmıştık.'' ifadelerini kullandı.

''BİZ O GÜNÜN ŞARTLARINDA BUGÜNÜ GÖRMÜŞTÜK''

Geçmiş şartlarda günümüzü gördüklerini belirten Bilal Çoban 2019 seçimlerinde de artık kaldırım belediyeciliğinin bitmesi gerektiğini, üretime geçilmesi gerektiğini, istihdam alanlarında belediyenin de rol alması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz günlerde ‘Elazığ’ın Kurtuluş Planı’nı açıklayan, böyle bir proje yapma nedenleri içerisinde yöneticilerin şehre tam anlamıyla hakim olmaması olduğundan bahseden Çoban ''Bu dönem en azından şehri konuşturalım. Buraya aday olarak gelmiş bütün siyasi partiler açısından, aday olmuş insanlar açısından nereyi yöneteceklerinin farkına varsınlar. Hangi problemlerle karşılaşacaklar? Ne yapmaları lazım? Biraz kafa yorsunlar.'' dedi.

Elazığ’ı geleceğe taşıyacak, yeni projeksiyon, vizyon amaçlandıracak, 10 sektör ve 10 ilçe için tüm detayların ‘Elazığ’ın Kurtuluş Planı’nda olduğunu belirten HAZARSAM Başkanı Bilal Çoban proje için ''Toplam 350 sayfa tuttu. Hatta baskı yaparken maddi olarak çok pahalı olunca dediler ki biraz azaltsak mı? Yatırdık masaya, bir kelimesini silemedik. Bir satırı da çıkaralım, Alacakaya'da bu olmasın diyebileceğimiz biri indirime gidemedik.'' ifadelerini kullandı

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Erken seçim beklemediğini dile getiren Bilal Çoban, Türkiye’de seçim sisteminin artık eskisi gibi olmadığını ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile artık seçimlerin 5 senede bir yapılacağını öngörüldüğünü belirtti. Bilal Çoban, ‘’Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin getirdiği en büyük olay, erken seçimin olmayacak olması.'' dedi.

‘’Şehrin artık kaybedecek zamanı yok’’ diyen Çoban seçim sonuçlarında kendileri için olumsuz bir tablo çıkarsa da daima önceliklerinin Elazığ olacağını ve Elazığ için hazırladıkları projelerin değerlendirilmesi ve uygulanması için sunulacağını söyledi.