Sosyal olmayan çocuklarda saldırganlık gözleniyor

Okul öncesi 1,5-2 yaş gurubu çocuklarda oldukça sık gözlemlenen öfke nöbetinin birçok nedeni olduğunu kaydeden Klinik Psikolog Betül Çetintulum Huyut, sosyal olmayan çocuklarda bu sürecin saldırganlık boyutunda olduğunu belirterek, süreci tetikleyen durumlar hakkında önemli bilgi paylaşımında bulundu.

Sosyal olmayan çocuklarda saldırganlık gözleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"ÇOCUK SANAL DÜNYADA ÖĞRENDİKLERİYLE KENDİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR"

Teknolojik aletlerle uzun süre vakit geçiren çocuklarda gelişim ve saldırganlık problemi gözlemlendiğini ifade eden Huyut, “Çocuklar teknolojik araçları hipnotize bir biçimde kullanıyor. Ellerine telefon ya da tablet aldıklarında tüm sosyal hayattan uzaklaşıyorlar ve sanal alemde kendilerine bir dünya kuruyorlar. Küçük yaş dönemindeki çocuklar sanal ile gerçeklik arasındaki ayrımı kavrayamadıkları için orayı da gerçek dünya olarak değerlendiriyor ve birçok bilgiyi oradan öğreniyor. Orada öğrendiklerini oyunlarla da kendilerini şekillendirmeye başlıyorlar. Özellikle telefon tablet ve televizyonda uzun süre vakit geçirmek saldırganlığı ve öfkeyi çok artıran durumlardandır. Çocuğun yaşıyla orantılı bir biçimde teknolojik aletlerle vakit geçirmeli. Bir çocuk için günde ortalama 20 dakika ya da yarım saat gibi sınırlı bir süre olmalı” diye konuştu
Klinik Psikolog Huyut, öfke problemi yaşayan çocuklar için uzman yardımı alınması gereken koşulları ise şöyle sıraladı;

“Eğer birçok şey denendiyse ve bir türlü çocuğun öfkesini kontrol edemiyorlarsa, bu durumun üzerine eklenen yeni sorunlar gözlemlendiyse, çocuğun okul hayatını etkileyip, ders başarısına düşüklük meydana geliyorsa ve akran ilişkilerini etkilemeye başladıysa bir uzmandan yarım almak faydalı olacaktır. “

Haberin Başına Dön
1
2
3
4
5
6
7
8