SP İl Kadın Kolları: 'Bu tercih Elazığ'a ve Elazığlılara saygısızlıktır'

Saadet Partisi Elazığ Kadın Kolları Başkanı Züleyha Bahçecioğlu, Salçalı Köfte Festivali'ne Sanatçı İrem Derici'nin davet edilmesine tepki gösterdi.

SP İl Kadın Kolları: 'Bu tercih Elazığ'a ve Elazığlılara saygısızlıktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Elazığ Kadın Kolları Başkanı Züleyha Bahçecioğlu, İrem Derici'nin festivale çağrılmasını asla tasvip etmediklerini söyledi. Bahçecioğlu, “Elazığ ismi ile müsemma (El-Aziz) aziz ve kadim bir şehirdir. Dinine diyanetine geleneklerine bağlı müstesna bir şehirdir. Gastronomi alanında şehrimizin tanıtılmasını ve isminin duyurulmasını elbette ki destekliyoruz. Önümüzdeki 30 Eylül 2 Ekim tarihlerinde yapılacak Salçalı Köfte festivalinde tüm Türkiye tarafından LGBT ye verdiği destekle tanınan ve yaşantısı Müslüman Türk ahlakıyla bağdaşmayan bir ismin, İrem Derici'nin bu festivale konuk olarak çağrılmasını asla tasvip etmiyoruz.

Tanıtımı yapılacak Elâzığ’ımızın sembolü haline gelmiş Salçalı köftenin değerlerimize saygılı kültürümüze bağlı sanatçılar tarafından tanıtılması en doğrusudur. Organizasyon sahipleri bu hatadan derhal vazgeçmelidir. Şehrimiz için bu ismin belirlenmiş olması Elâzığ’a zuldür. Gençlerimize yanlış bir örnek asla sahneye konmamalıdır. Tanıtım kadar tanıtımın düzgünlüğü de son derece önemlidir.

Şehrimizdeki tüm kanaat önderlerini bu yanlış seçime karşı tepki vermeye çağırıyorum. Bizim şahısların kendisi ile bir sorunumuz yoktur. Fakat bazı mahfillerce ve sinsice bu sapıklık normalleştirilmeye çalışılmaktadır. Bu oyunların farkındayız ve Saadet Partisi olarak bu konuda hiç tereddütsüz tarafız. Memlekette başka sanatçı mı bulamadınız. Bu bayanın ulu orta ahlaksız konuşmalarını hiç mi duymadınız.  Bunu nasıl sindirebiliyorsunuz. Lütfen yanlıştan dönün. Bu tercih Elâzığ’a ve Elazığlılara saygısızlıktır” dedi.