Turistik Diyarbakır Ekspresi Elazığ'da

Diyarbakır'dan yolan çıkan 'Turistik Diyarbakır Ekspresi' Elazığ'a ulaştı.

Turistik Diyarbakır Ekspresi Elazığ'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceki gün Ankara’dan yola çıkan ve dün Diyarbakır’a ulaşan ‘Turistik Diyarbakır Ekspresi’, bugün tekrar Ankara’ya doğru yola çıktı. Ekspresin ilk durağı ise Elazığ Yolçatı İstasyonu oldu.

Turistik Diyarbakır Ekspresi Elazığ'da

İstasyonda çiçeklerle karşılanan ziyaretçiler, otobüslerle tarihi Harput Mahallesi’ne gitti. Burada folklor ekibinin gösterisini izleyen misafirler, ardından Musiki Müzesi’ni ziyaret ederek, Kürsübaşı programına katıldı. Harput’taki tarihi mekan ve müzeleri gezen yolcular, şehir turu attı. Daha sonra trenle yollarına devam etmek üzere istasyona dönen yolcular, Elazığ’da çok güzel karşılandıklarını ve çok eğlendiklerini ifade ettiler.

Turistik Diyarbakır Ekspresi Elazığ'da

Bugün Elazığ adına önemli bir gün olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, “Şehrimizde bugün biz Diyarbakır-Ankara turistik tren seferini ağırladık. Misafirlerimizi karşıladık ve Harput’a götürdük. Harput bizim için çok değerli. Tarihi ve kültürel varlıklarımızı gelen misafir ve turistlerimize tanıtma gayreti içerisindeyiz. Umuyoruz ki bu geziler, şehrimize turizm destinasyonu olma noktasında önemli katkılar saklayacaktır. Çünkü artık tanıtım her şeyin önüne geçmeye başladı. Turizmde de tanıtım çok önemli bir faaliyet” dedi.

Turistik Diyarbakır Ekspresi Elazığ'da

Yolculuğun mükemmel olduğunu aktaran Zuhal Ünalan, “Elazığ olmak üzere memleketimizin her yeri çok güzel. Herkesin gelip görmesi ve bu güzellikleri tatması lazım. Çok eğlenceli geçti. Her şey çok güzel, barış içerisinde hep böyle olalım” diye konuştu.

Turistik Diyarbakır Ekspresi Elazığ'da

Geziye İstanbul’dan katıldığını dile getiren Zeynep Özsoy ise, “Beklentimizin üzerinde bir turistik gezi oldu. Özellikle Elazığ’da çok güzel karşılandık. Açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.