Türkiye'de kaç göçmen var?

Türkiye'de Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede yasal olarak ikamet eden yabancıların sayısı belirlendi.

Türkiye'de kaç göçmen var?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de toplam 4 milyon 741 bin 115 yabancının yaşadığı açıklandı, ve bu nüfusun yaklaşık yüzde 70'i Suriyelilerden oluşuyor.

Suriye'deki iç savaşın etkileri hala devam ediyor ve bu durum Türkiye'yi de etkiliyor. Son dönemde sınırlardaki denetimler artırıldı ve yasa dışı göçmenlere geçit verilmiyor.

Özellikle Suriyeli göçmenlerin büyükşehirlerde yoğunlaşmasıyla başa çıkmak adına çeşitli çalışmalar başlatıldı.

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, 28 Eylül 2023 tarihi itibariyle Türkiye'de yasal olarak kalıcı olarak yaşayan yabancı sayısını açıkladı.

Toros, "Ülkemizde 28 Eylül 2023 tarihi itibariyle yasal olarak kalıcı olan yabancı sayısı 4 milyon 741 bin 115'tir" dedi.

Toros ayrıca, bu yabancıların yaklaşık yüzde 70'inin Suriyelilerden oluştuğunu ve bu Suriyelilerden 3 milyon 279 bin 152 kişinin geçici koruma altında olduğunu ifade etti.

Ülkede bulunan yabancıların büyük bir kısmı öğrenim, turizm, çalışma, yatırım, ticaret gibi amaçlarla gelmiş olan 1 milyon 174 bin 13 kişiden oluşuyor ve ikamet veya çalışma izni ile Türkiye'de kalmaktadır.

Ayrıca, Türkiye'de uluslararası koruma kapsamında bulunan 287 bin 950 yabancı olduğu da açıklandı.

2023 yılı Ağustos ayı itibariyle ise 32 milyon 525 bin 92 yabancının Türkiye'ye yasal olarak giriş yaptığı bilgisi paylaşıldı.