Uzmanından önemli uyarı!

Uzmanlar sıcağın olumsuz etkilerine karşı sağlık durumuna ve günlük aktiviteye göre su tüketiminin artırılması önerisinde bulunuyor.

Uzmanından önemli uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Üroloji Bölümünde Uzman Dr. Eyüp Oğuz da sıcak günlerde tüketilen su miktarının artırılması gerektiğini söyledi.

"Sıcaklarda nefesimizle de buharlaşmayla su kaybedebiliyoruz. Normalde 3 litre su tüketilmesi gerekirken yaşanan sıcaklarda tüketilen suyun 4,5 litreye çıkartılması gerekiyor." diyen Oğuz, terleme ile 1-2 litre su kaybedilebildiğini, bu nedenle normalde zamanda içilen suyun 1,5 katı su tüketilmesini önerdiklerini belirtti.

Böbrek yetmezliği olan, diyalize giren kişilerin su tüketimi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Oğuz, 3-4 litre su tüketiminin onlar için fazla olduğunu anlattı.

Vücuttan atılamayan suyun ödeme neden olduğunu dile getiren Oğuz, susuzluk hissi oluşmayan böbrek hastalarına, suyun içerisine meyve parçaları atarak, tüketmelerini önerdi.

Oğuz, özellikle ağır spor yapanlar, güneş altında çalışanlara vücuttaki mineral açığını kapatmaları için maden suyu tüketmelerini tavsiye ederek, su içmek için susamak gerekmediğini ifade etti.

Uzmanından önemli uyarı!