Vali Toraman'dan '24 Ocak Elazığ Depremi' mesajı

Elazığ Valisi Ömer Toraman, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Elazığ-Sivrice depremiyle ilgili bir mesaj yayımladı.

Vali Toraman'dan '24 Ocak Elazığ Depremi' mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Ömer Toraman, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Kıymetli Elazığlı Hemşehrilerim, Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarının birinin üzerinde bulunmaktadır. Dolayısıyla doğal felaketlerden olan deprem, geçmişte olduğu gibi zaman zaman kendini bizlere hatırlatıyor. Deprem bölgesinde yer alan ilimizde, bu tür afetlere karşı her zaman hazırlıklı ve teyakkuz halinde olmalıyız. Bu nedenle depremle yaşayabilmeyi öğrenebilmek adına yapı stoklarımız, işyerlerimiz ve evlerimiz depreme dayanıklı hale getirilmelidir.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Elazığ-Sivrice depremi; toplumsal ve bireysel hafızamızda acı bir tabloyla yer almıştır. Devletimiz ve milletimiz, bütün zor ve acılı günlerde olduğu gibi yaşadığımız deprem sonrası örnek bir dayanışma göstererek birlik ve beraberlik içinde hareket edip hızlı bir şekilde yaraları sarmıştır. 

Deprem gibi toplumsal ve bireysel düzeyde etkileri olan bir afetin sonrasında hak sahipliği sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanması, aynı zamanda İlgili Başkanlıklar tarafından planlanan ve hayata geçirilen konutlar ile afetlere kolektif başa çıkma ve toplumsal dayanıklılık için yeni yaşam alanlarının oluşturulması sağlanmıştır. Bu kapsamda, 21.140 hak sahibimizin sürecini tamamlamış bulunmaktayız, kalan hak sahiplerimizin sürecini de tamamlayarak yeni yuvalarına kavuşturacağız.

Afet konutlarının dışında, 1.164 sosyal konut yapımı tamamlanmış ve anahtar teslimine başlanılmıştır. Ayrıca Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında ilimizde yapılacak ilave 1.831 konutun hak sahipleri belirlenmiştir.

Bu süreçte; yakın ilgi ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şahsım ve Elazığ halkı adına teşekkür ediyorum.

Benzeri acıların tekrar etmemesi, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli binalarda ve şehirlerde yaşamaları için devlet olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 24 Ocak Elazığ Depremi’nin yıl dönümünde; ilimizde, ülkemizde ve dünyanın hiçbir yerinde böyle bir afetin bir daha yaşanmaması temennisiyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.