WhatsApp'ta erişim sorunu yaşanıyor

2 milyardan fazla kullanıcısıyla dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta şu sıralar bilinmeyen bir nedenle birebir ve grup konuşmaları fark etmeksizin gönderilen mesajlar karşı tarafa ulaşmıyor.

WhatsApp'ta erişim sorunu yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Downdetector' verilerine göre yaklaşık 1 saattir WhatsApp'ta sorun yaşanıyor.

WhatsApp gruplarında gönderilen mesajlar ulaşmazken, kullanıcılar herhangi bir uyarı almıyor.  Aynı sorun birebir konuşmalarda da yaşanıyor. 

Sorunun dünya geneli yaşandığı rapor ediliyor. WABetaInfo'ya göre WhatsApp'ın sunucuları şu anda kapalı. Bu nedenle VPN gibi çözümler kullanmak hiçbir işe yaramıyor.

META'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bir Meta sözcüsü TechCrunch'a yaptığı açıklamada, "Bazı kişilerin şu anda mesaj göndermekte sorun yaşadığının farkındayız ve WhatsApp'ı mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yeniden kullanabilir hale getirmek için çalışıyoruz" dedi.

WhatsApp, milyarlarca insan tarafından kullanılan kritik bir mesajlaşma altyapısı haline geldi. 2020 itibariyle, günde 100 milyardan fazla mesaj gönderilmesiyle WhatsApp, pazardaki rakiplerinin çok ötesinde olduğunu gösterdi. Bu nedenle uygulamanın çökmesi dünya gündeminde birinci sırada yer aldı.