Yaşadığı hırsızlık olayı yaşamını daha da zorlaştırdı

Gırtlak kanseriyle mücadele eden Saim Yaşar'a yapılan hırsızlık, Elazığlı Gönül Elçileri Derneği'nin yardımıyla hafifledi. Dernek, çalınan ayakkabı boyama malzemelerini yenileyerek Saim Yaşar'a maddi destek sağladı.

Yaşadığı hırsızlık olayı yaşamını daha da zorlaştırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da yaşayan ve gırtlak kanseri, akciğerinde yara ve sara gibi hastalıkları bulunan Saim Yaşar, zorlu yaşam koşullarına rağmen geçimini ayakkabı boyama işiyle sağlamaktadır. Ancak, Olgunlar Mahallesi'nde ikamet eden Saim Yaşar'ın başına gelen bir hırsızlık olayı, yaşamını daha da zorlaştırdı. Saim Yaşar'ın tek geçim kaynağı olan ayakkabı boyama sandığı ve malzemeleri, bilinmeyen kişiler tarafından çalındı.

Durumu öğrenen Rızaiye Gönül Elçileri Derneği üyeleri, Saim amcanın zor durumunu hafifletmek ve hayatına olumlu bir dokunuşta bulunmak için harekete geçti. Dernek üyeleri, Saim Yaşar'a yeni bir ayakkabı boyama sandığı, boya ve fırça gibi gerekli malzemeleri temin ederek evine ziyarette bulundu. Gönüllüler, sadece malzeme yardımıyla kalmayıp aynı zamanda Saim Yaşar'a maddi destekte bulundular. Yaşar'ın biriken bakkal borcunu da ödeyen dernek üyeleri, yardımsever hayırseverlerin desteğiyle toplamda 20 bin liralık bir yardımda bulundular.

Muhammed Yaşar adlı dernek gönüllüsü, "Saim amcamızı, daha öncesinde bu mahallede yardım götürdüğümüz bir aile vesilesiyle tanıdık. Amcamızın kısa bir süre önce boyaları çalınmış. Kendisi ayakkabı boyacılığı ile uğraşıyor ve Saim amcayı bulduk. Hem gırtlak kanseri hem akciğerinde yaraları olan bir amcamız ayrıca sağ gözünde de görme engeli var. Saim amcamız maddi değeri yüksek günlük çok ilaç kullanıyor ve tek geçim kaynağı sadece ayakkabı boyacılığı. Biz de Rızaiye Gönül Elçileri Derneği olarak malzemelerini temin ettik. Ayakkabı sandığı ve boyaları aldık ve Saim amcamıza teslim ettik. Gönül isterdi ki Saim amcamız daha sağlıklı olsun ve bu işi de yapmak zorunda kalmasın. Elazığ halkından isteğimiz Olgunlar Mahallesi’nde yaşayan Saim amcamızı unutmamasıdır. Ayrıca, Saim amcamıza gıda desteğinde de bulunduk" dedi.