YDS pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2024-YDS/1), 24 Mart Pazar günü yapılacak.

YDS pazar günü yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sınav için 402 bina ve 4 bin 974 salon kullanılacağını belirten Ersoy, "Sınavda emniyet dahil 17 bin 519 görevli yer alacak.

Sınav, 87 sınav merkezinde saat 10.15'te başlayacak. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. 13.15’te sona erecek sınavda ek süre verilmesine uygun bulunan engelli adaylar 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler" dedi.

SINAV 20 DİLDE UYGULANACAK

Ersoy, YDS/1'in 20 dilde uygulanacağını ifade ederek, "En fazla aday 96 bin 757 ile İngilizce'de sınava katılacak. 8 bin 282 aday Arapça, 4 bin 136 aday Almanca dillerinde sınava katılacak. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, Rusça dillerinden sınava katılacak adaylara çoktan seçmeli 80 soru sorulacak. Diğer dillerden sınava katılacak adaylara yabancı dilden Türkçe’ye ve Türkçe’den yabancı dile çeviri şeklinde uygulama yapılacak. Sınava girecek adaylarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

SINAV SONUÇLARI 25 NİSAN'DA AÇIKLANACAK

T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulundurulacak. Sınav sonuçları ise 25 Nisan'da açıklanacak.