Yorgunluk ve baş dönmesi 'düşük tansiyon' belirtisi olabilir

Uzmanlar, basit gibi görünen düşük tansiyonun çoğu kişide belirti göstermeyebildiğini, dikkat edilmediği durumlarda sersemlik, yorgunluk, baş dönmesi, bulantı, bulanık görme ve bayılma gibi belirtilere neden olabildiğini belirtti.

Yorgunluk ve baş dönmesi 'düşük tansiyon' belirtisi olabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"HEKİM ÖNERİSİYLE YAPILABİLECEK ÇEŞİTLİ UYGULAMALAR, TANSİYON DÜŞÜKLÜĞÜNÜN KONTROLÜNDE YARARLI OLABİLİR"

Birçok insan için kronik düşük tansiyonun, diyet ve yaşam tarzı değişiklikleriyle etkili bir şekilde tedavi edilebildiğine vurgu yapan Ocaklı, şunları kaydetti:

“Hekim önerisiyle yapılabilecek çeşitli uygulamalar, tansiyon düşüklüğünün kontrolünde yararlı olabilir. Alkol dışı sıvı alımının artırılması, tuz alımının artırılması, düşük karbonhidratlı beslenilmesi, öğünlerin küçültülmesi ve öğün sonrası istirahat edilmesi, oturur ve yatar pozisyondan kalkarken yavaş hareket edilmesi, gece geç saatlerde kafeinli içeceklerden uzak durulması yararlı olabilir. Vitamin eksikliği varsa eksik vitaminlerin reçetelendirilmesi uygun olacaktır. Düşük tansiyon, kişide mevcut olan bir rahatsızlığın işareti de olabilir. Bu durumda altta yatan durumun tanısı ve tedavisi gerekmektedir. Uygun ilaç tedavisinin verilmesi, kişinin kullanmakta olduğu ilaçların düzenlenmesi, gerekiyorsa doz ayarlanması ya da değiştirilmesi gerekebilir.”

Haberin Başına Dön
1
2
3
4
5