YRP Elazığ'da İdare Mahkemesine başvurdu

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, 13 Mart 2024'te gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında yapılan kanunsuz komisyon seçimlerinin durdurulması ve iptali için Elazığ İdare Mahkemesine başvurduklarını duyurdu.

YRP Elazığ'da İdare Mahkemesine başvurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 13 Mart 2024 tarihinde yapılan ilk belediye meclis toplantısında kanunlara aykırı bir şekilde gerçekleştirilen komisyon seçimlerinin yürütmesinin durdurulması ve seçimlerin iptali için Elazığ İdare Mahkemesine başvurduklarını açıkladı.

Karahüseyinoğlu, yapılan başvuruda ileride oluşabilecek zarar ve yanlışların önüne geçmek, telafisi mümkün olmayacak durumların oluşmasını önlemek için öncelikle yürütmenin durdurulması ve ihtisas komisyonlarının seçimlerinin mevcut kanun ve mevzuat hükümlerine göre yeniden yapılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Elazığ 1. İdare Mahkemesi'nden beklentilerinin, 2024/549 esas nolu İdare dava dosyasının hızlı bir şekilde incelenerek, kanun, yönetmelik, emsal mahkeme kararları ve Danıştay içtihatları doğrultusunda bu mevzuata aykırı durumun düzeltilmesi olduğunu dile getiren Karahüseyinoğlu, hukuksuz uygulamaların son bulması için mahkeme kararlarının önemli olduğunu vurguladı.

Partinin meclisin ilk toplantısını mahkemeye taşımayı hiç arzu etmediğini belirten Karahüseyinoğlu, halkın oyu ile seçilmiş muhalefet partilerinin sesinin kısılmaya çalışılmasının ve alınan kararların denetlenmesinin önlenmesinin hukuksuz olduğunu belirtti. Hukuksuz uygulamaların ısrar edilmesi nedeniyle mahkemeye gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren Karahüseyinoğlu, Türk adaletinin daha önce benzer davalarda aldığı kararlar doğrultusunda, hukuksuz uygulamalara son verilmesini ve Elazığ Belediye Meclisinde komisyon seçimlerinin yeniden yapılması yönünde karar alınmasını umut ettiklerini belirtti.