Zehir tacirlerine ceza yağdı

Elazığ'da polisin yaptığı çalışmada ellerinde esrar bulunan poşeti atıp kaçan 2 şüpheli yakalanarak adli işlem yapıldı, 6 bin 300 TL'de koronavirüs tedbirlerini ihlalden ceza kesildi.

TAKİP ET

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipler, yaya olarak ellerinde poşetle bekleyen 2 şahsı kontrol etmek istedi. Bu sırada polisi fark eden 2 şahıs ellerindeki poşeti atarak kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonrası her 2 şahısta yakalanırken, poşetlerden 625 gram kubar esrar ele geçirildi.Gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, koronavirüs nedeniyle de para cezası uygulandığı öğrenildi.

2 şüpheliye koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Hıfzıssıhha kurulunun aldığı 20.00 ile 06.00 saatleri arasında park, meydan, yürüyüş, gezinti alanları gibi kamuya açık alanlarda dolaşmanın veya bulunmanın yasaklanma kararını ihlal etmeleri sebebiyle 3 bin 150'şer TL'den toplam 6 bin 300 TL para cezası kesildiği bildirildi.

Öteyandan polisin uyuşturucu madde bulunan bir adrese yaptığı operasyonda ise 2 ayrı paket içerisinde bir miktar esrar, biri kurusıkı 2 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve bu silahlara ait toplam 42 adet mermi ele geçirdi.

Polisin son iki hafta içinde yaptığı uygulamalarda ise 2 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklandığı, 17 şahsa kullanmak suçundan işlem yapılığı bunlardan bir miktar metamfetamin, toz esrar ve yaklaşık bir kilogram da esrar ele geçirildiği aktarıldı.

Bakmadan Geçme