Elazığ'da faiz kararına esnafın tepkisi büyüyor

Elazığ'ın ticaret hayatının önemli bileşenlerinden biri olan esnaf, son günlerde gündemi meşgul eden faiz artışı kararına tepki gösteriyor.

Elazığ'da faiz kararına esnafın tepkisi büyüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber... Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, Türkiye'nin ekonomik yapılarından biri olan esnaf ve sanatkarların zor zamanlar geçirdiği bu dönemde, esnaf kefalet kooperatiflerinden alınan düşük faizli kredilerin güncellenerek faiz oranlarının artırılmasının sektörü olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Başkan Havabulut, özellikle son yaşanan depremler sonrasında iş merkezlerinin ve iş yerlerinin zarar görmesiyle zor durumda kalan esnafın, bu faiz artışıyla daha da zor bir hale geldiğini ifade ediyor.

Ağır hasarlı bölgelerin faiz yükünden muaf tutulmasına rağmen Elazığ'ın bu kapsamda yer almaması, esnafı derinden üzüyor. Şehrin milletvekillerinden konuya ilişkin çözüm beklediklerini belirten Havabulut, esnafın yaşaması için acil adımlar atılması gerektiğini vurguluyor.

Havabulut, esnaf yaşadığı sıkıntıların giderilmesi ve ekonomik açıdan daha sağlam bir zeminde hareket edebilmesi için yetkililerden destek talep ediyor.

Bu kapsamda, faiz kararının yeniden gözden geçirilerek esnafın mağduriyetinin giderilmesi bekleniyor. Esnafın yaşaması, ekonominin canlanması ve istikrarın sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle, faiz kararına ilişkin çözüm yollarının bir an önce bulunması gerektiğini söyledi.